FOLLOW US: facebook twitter

Εορτάστηκε με κατάνυξη στον Πύργο η Αποτομή της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη στο ομώνυμο παρεκκλήσι

Ημερομηνία: 31-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37697″ img_size=”full”][vc_column_text]Με διήμερους θρησκευτικούς εορτασμούς , με κάθε μεγαλοπρέπεια και ιερή κατάνυξη, εορτάστηκε για ακόμα μια φορά η εορτή της Αποτομής της Τίμιας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου, στον ομώνυμο ιστορικό παρεκκλήσι στον Πύργο.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιωμένος από τους Αιδεσ. π. Γεώργιο Τούμπα, π. Παντελεήμων Παπαηλιού, π. Άγγελο Ζέζα, π. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός.

Ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου και στη μεγάλη προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου, που είχε ως κατοικία του την αγνότητα, που άσκησε την νηστεία, που απομακρύνθηκε από κάθε ανθρώπινη συναναστροφή και έκανε πόλη του την έρημο, ζώντας με τα θηρία, έχοντας ως ένδυμα τρίχες καμήλου και δερμάτινη ζώνη στη μέση του, που έτρωγε σαν πουλάκι του ουρανού, ενώ μελετούσε διαρκώς τον νόμο του Θεού, χάριν του οποίου και φυλακίστηκε, θεωρώντας τη φυλάκισή του, ως κάτι δεύτερο και μηδαμινό. Ήταν αυτός που ξεπέρασε τους όρους της φύσεως και βάπτισε τον απόλυτα καθαρό και αμόλυντο και πέραν από κάθε φύση Ιησού Χριστό!

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερμανού, τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα αλλά με Προδρομικό και ελεγκτικό τρόπο, για την εορτή αυτή και τα πολλαπλά νοήματά της, παροτρύνοντας παράλληλα τους παρισταμένους κατοίκους της Ενορίας αυτής, καθώς και τους ευλαβείς κατοίκους της πόλεως του Πύργου, να οδηγηθούν στην μετάνοια την οποία εκήρρυσε ο εορταζόμενος Άγιος Ιωάννης, εάν πραγματικά θέλουν να σωθούν και να λυτρωθούν από τις δοκιμασίες και τα δυσεπίλητα προβλήματα της καθημερινότητας.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1504197923702-e1f25845-3f28-1″ include=”37700,37701,37702″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot