FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση και λήψη μέτρων στη διακίνηση ζωοτροφών

Ημερομηνία: 06-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ανακοίνωση από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχων Ν. Ηλείας, Τ.Α.Α.Ε. Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Δεδομένης της εμφάνισης κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε εκτροφή αιγοπροβάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων ζωοτροφών της Περιφέρειάς μας για την λήψη μέτρων προφύλαξης και η αναγκαιότητα παρακολούθησης της ιχνηλασιμότητας ζωοτροφών προέλευσης Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα, όλες οι επιχειρήσεις ζωοτροφών θα πρέπει να αποστέλλουν ενημέρωση για την διακίνηση ζωοτροφών φυτικής προέλευσης χώρας προέλευσης Ρουμανίας, εντός δύο ημερών από την τέλεσή της, στους αρμόδιους Επόπτες Κυκλοφορίας Ζωοτροφών (ΕΚΖ) της οικείας Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχων, Τ.Α.Α.Ε. Ν. Ηλείας.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα η ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας κατά τη διακίνηση των ζωοτροφών και ιδιαίτερα απολύμανση μεταφορικών μέσων, χρήση φόρμας μια χρήσης και ποδοναρίων από τους μεταφορείς που θα αφήνονται για καταστροφή στην κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Οι επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών και οι ενδιάμεσοι ζωοτροφών που προορίζονται για όλα τα είδη ζώων πλην των μικρών μηρυκαστικών και έχουν τις εγκαταστάσεις τους στις ζώνες προστασίας/επιτήρησης διακινούν τις εν λόγω ζωοτροφές και εκτός της ζώνης επιτήρησης με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζουν αυστηρά τα ανωτέρω μέτρα βιοασφάλειας και ότι στις εκτροφές που παραδίνονται οι ζωοτροφές δε διατηρούνται μικρά μηρυκαστικά.

Ζωοτροφές που έχουν παραχθεί εκτός των ζωνών επιτήρησης μπορούν να διακινηθούν εντός των ζωνών επιτήρησης εφ’ όσον κατά τη διακίνησή τους εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα μέτρα βιοασφάλειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot