FOLLOW US: facebook twitter

Εμπρηστικός μηχανισμός σήμανε συναγερμό στις Αρχές

Ημερομηνία: 01-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37720″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο μικροσκόπιο κάθε περίπτωση πυρκαγιάς

Ένας εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε χθες στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας κοντά στις Ράχες Κρεστένων σε δασική έκταση, σήμανε συναγερμό στις Αρχές και κυρίως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι Αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο την υπόθεση και εξετάζουν και άλλα στοιχεία που υπάρχουν και από άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα κομμάτι ελαστικού αυτοκινήτου με στουπί τοποθετημένο επάνω του και αναμμένο στη μια άκρη βρέθηκε επί της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας, πάνω σε πευκοβελόνες κοντά στον κόμβο Ραχών. Διερχόμενος ιδιώτης που συνεργάζεται με το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, το αντιλήφθηκε και άμεσα έσβησε τη μικρή φωτιά που είχε ξεκινήσει. Παράλληλα ενημέρωσε το δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Άμεση ήταν η κινητοποίηση προς το σημείο του διοικητή και του Ανακριτικού της Π.Υ. Πύργου για την εξέταση των ευρημάτων.

Τα ευρήματα θα αποσταλούν στη Σήμανση της Υ.Α. Πύργου για δακτυλοσκοπική εξέταση…

Στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται χαρακτηριστικά πως « … ανευρέθη σήμερα (σ.σ χθες) και ώρα 10:30 στο 15ο χλμ Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στον νομό Ηλείας, από ιδιώτη, ενεργοποιημένος αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, σε πρανές οδού πλησίον δασικής έκτασης. Ο μηχανισμός προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία κατασβέσθη από τον ιδιώτη. Ο ανωτέρω μηχανισμός περισυλλέγη από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κρεστένων για περεταίρω έρευνα και αξιολόγηση”.

Μπαλιούκος: Να αποφύγουμε την καταστροφή που επιδιώκουν ανεγκέφαλοι

Σε μια λιτή αλλά περιεκτική δήλωσή του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, τοποθετήθηκε για το περιστατικό. «Η παρατηρητικότητα ενός υπεύθυνου πολίτη, συνεργάτη του δήμου μας, γλίτωσε την περιοχή α0πό πιθανή πυρκαγιά, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της. δυστυχώς επιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, εκείνα τα ανθρωποειδή, που έχουν μάθει να σκορπούν την αγωνία και τον τρόμο. Καλώ τους πολίτες του δήμου μας, και όλους τους πολίτες της Ηλεία να εντείνουν την προσοχή τους για να αποφύγουμε και αυτό το καλοκαίρι που τελειώνει την καταστροφή που με τόση επιμονή κάποιοι ανεγκέφαλοι επιδιώκουν. Τους προειδοποιούμε δε, ότι δεν μας φοβίζουν και θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές τους πράξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot