FOLLOW US: facebook twitter

Ελεύθεροι με όρους οι τρείς από τους πέντε της συμμορίας της Γαστούνης

Ημερομηνία: 01-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”29579″ img_size=”full”][vc_column_text]Απολογήθηκαν χθες οι τρεις ΡΟΜΑ που εμπλέκονται στη πενταμελή σπείρα που είχαν ρημάξει αποθήκη στη Γαστούνη με λεία αντικείμενα αξίας 6.000 ευρώ. Τα δύο άλλα μέλη της σπείρας, δύο αδέρφια, αναζητούνταν και μετά την έκδοση εντάλματος από την Εισαγγελέα, συνελήφθησαν προχθές και θα απολογηθούν σήμερα.

Οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, στις 21 Φεβρουαρίου, τα ξημερώματα, μετέβησαν με αγροτικό αυτοκίνητο σε αποθήκη ημεδαπού, στην Γαστούνη, όπου αφού παραβίασαν την περίφραξη και απομόνωσαν τον συναγερμό, αφαίρεσαν γεωργικά εργαλεία, επτά μικρούς κινητήρες, φυτοφάρμακα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Οι δράστες δεν εντοπίστηκαν όμως από την ημέρα της κλοπής, αλλά λίγες ημέρες πριν στις 17 Φεβρουαρίου, από την πρώτη από τις δύο απόπειρες που προηγήθηκαν. Το βιντεοσκοπικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αποκάλυψε την ταυτότητα των τριών ΡΟΜΑ, που φέρονται να είχαν καθοδηγηθεί από τους άλλους δύο δράστες να πάνε πρώτοι για τη διάρρηξη, ενώ στην τρίτη προσπάθεια πήγαν όλοι μαζί. Την πρώτη φορά η ενεργοποίηση του συναγερμού απέτρεψε τους δράστες, ενώ και η δεύτερη φορά την ίδια ημέρα, ήταν αποτυχημένοι. Και τα πέντε μέλη της σπείρας δοκίμασαν την τύχη τους και τρίτη φορά, όπου πήραν τα αντικείμενα που προαναφέραμε. Το ίδιο βράδυ οι δράστες έτυχε να πέσουν σε μπλόκο της Αστυνομίας, στην περιοχή. Αν και φάνηκαν ύποπτοι δεν βρέθηκε κάτι στην κατοχή τους, που να τους ενοχοποιεί, καθώς λίγο πριν είχαν κρύψει τα κλοπιμαία. Ωστόσο οι υπόνοιες έπεσαν πάνω τους, όταν την επόμενη ημέρα, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης κατήγγειλε την κλοπή, και παρέδωσε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στους αστυνομικούς του Α.Τ. Πηνειού. Έτσι γρήγορα οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των τριών ΡΟΜΑ (οι δύο ανήλικοι) και στη διάρκεια της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα των δύο άλλων μελών της σπείρας, δύο σεσημασμένων αδερφών από την περιοχή, ενώ υπέδειξαν που είχαν κρύψει και τα κλοπιμαία. Ο ένας εμπλεκόταν σε ληστεία ταχυδρομικού διανομέα και ο άλλος σε περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών. Στην κλοπή της αποθήκης, η σπείρα χρησιμοποίησε το φορτηγό ιδιοκτησίας του ενός αδερφού, που οδηγούσε ο δεύτερος.

Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη, από κοινού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, από δράστες που είχαν ενωθεί (συμμορία) για την τέλεση κλοπών κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Οι τρεις ΡΟΜΑ υποστήριξαν ότι τους χρησιμοποίησαν οι άλλοι δύο, αφού τους ξεγέλασαν και μετά τους απείλησαν και τους εκβίασαν. Τελικά μετά την απολογία τους οι τρεις ΡΟΜΑ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνήγορος υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι ο δικηγόρος Αμαλιάδας Δημήτρης Καραγιάννης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot