FOLLOW US: facebook twitter

Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης για 16χρονο μαθητή από την Πηνεία

Ημερομηνία: 09-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Από την ΕΛΜΕ Ηλείας και ευαισθητοποιημένους πολίτες του δήμου Ήλιδας για την αποκατάσταση του ποδιού του που ακρωτηριάστηκε από τροχαίο

Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να βοηθηθεί ένας 16χρονος μαθητής από την Πηνεία, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό η ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες του δήμου Ήλιδας.

Ο 16χρονος μαθητής από το Σιμόπουλο Παναγιώτης Κιούφης, καλείται να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για την αφαίρεση τμήματος του ήδη ακρωτηριασμένου ποδιού του. Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι πριν έναν περίπου χρόνο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και ο πατέρας του, ενώ το παιδί λίγο καιρό μετά είχε ένα σοβαρό τροχαίο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το πόδι στο ύψος του γονάτου για να τον σώσουν.

Η μεγάλη προσπάθεια

Όπως αναφέρει το alfavita  σε σχετικό του ρεπορτάζ, για αρκετούς μήνες, έμεινε καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Με αξιοθαύμαστη δύναμη ψυχής και κουράγιο, στάθηκε και πάλι όρθιος, με την προσθήκη τεχνητού μέλους. Όλο αυτό τον καιρό, οι οικονομικές απαιτήσεις για τις επισκέψεις του παιδιού στους θεράποντες ιατρούς του στην Πάτρα και στην Αθήνα καθώς και για τις φυσικοθεραπείες του, είναι τεράστιες και η οικογένεια, δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί.

Παρόλα αυτά, η μητέρα, σε ρόλο μητέρας και πατέρα μαζί, δε θα μπορούσε να μην δώσει στο παιδί της την ελπίδα να σταθεί και πάλι όρθιο. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, η κατάσταση του 16χρονου μαθητή υποτροπίασε, όταν ο οργανισμός του προσεβλήθη από ένα ισχυρό μικρόβιο, το οποίο του «τρώει» το πόδι και το οποίο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε. Καθηλώθηκε και πάλι στο καροτσάκι και τώρα, θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το προσβεβλημένο τμήμα του ήδη ακρωτηριασμένου ποδιού του.

H οικογένεια, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα νέα έξοδα, τόσο για την πραγματοποίηση της επέμβασης όσο και για την κατασκευή νέου τεχνητού μέλους, αφού το πρώτο, δεν θα τον καλύπτει πια.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας, γνωρίζοντας τη μεγάλη περιπέτεια της οικογένειας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να βοηθήσει, ώστε ο 16χρονος μαθητής, να καταφέρει να υποβληθεί στην αναγκαία χειρουργική επέμβαση, να βγει νικητής από τη νέα του περιπέτεια, να σταθεί και πάλι όρθιος και να επιστρέψει στα μαθήματά του.

Ξεκίνησε μια εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης, μέσα από τα σχολεία, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών και να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση ήταν μεγάλη κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με την οικογένεια στο τηλ. 6988995992 είτε καταθέτοντας ένα μικρό ποσό, από το υστέρημά τους, στον λογαριασμό 6534-138819-406 (Τράπεζα Πειραιώς). Ένα μικρό ποσό που όμως, θα είναι τεράστια βοήθεια στον αγώνα της οικογένειας και του 16χρονου μαθητή να σταθεί και πάλι όρθιος.

Συστρατεύονται και  ευαισθητοποιημένοι πολίτες του δήμου Ήλιδας

Εν τω μεταξύ στην όλη προσπάθεια για να βοηθήσουν το παλικάρι να σταθεί ξανά όρθιο, συστρατεύονται  και ευαισθητοποιημένοι πολίτες του δήμου Ήλιδας που το Σάββατο 6 Μαίου, ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την συγκέντρωση χρημάτων για τον ιερό αυτό σκοπό, συμμετείχαν σε συνεστίαση στο Κέντρο «Αγράμπελη», προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του 16χρονου.

Όπως αναφέρει ο γνωστός λαογράφος κ. Ηλίας Τουτούνης σε ανάρτησή του στο fb «η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ένα μεγάλο εύγε στην Επιτροπή που έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία και την υλοποίησε, στην διεύθυνση του καταστήματος, στους υπαλλήλους, στους καλλιτέχνες της ορχήστρας και τους χορηγούς και σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν ώστε ένας πατριώτης να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενώνουν τους Έλληνες και δυστυχώς χωλαίνουν τους δικτάτορές μας, αλλά η Ελληνική ψυχή δεν τους υπολογίζει και συνεχίζει ακάθεκτη!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot