FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παν/μιο Πατρών από το 4ο Γυμνάσιο Πύργου στο πλαίσιο Προγράμματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Ανάσες… ψίθυροι… κραυγές της φύσης»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πύργου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ανάσες … ψίθυροι … κραυγές της φύσης» πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017,  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της δράσης «Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της παιδαγωγικής ομάδας: Παναγιώτα Φωτοπούλου, φιλόλογος και Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, φιλόλογος.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα, τη θεματική ενότητα «Τα ορυκτά και τα πετρώματα “έχτισαν” τον πολιτισμό μας» με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή, κ. Ι. Ηλιόπουλο, ο οποίος παρουσίασε με βιωματικό και εύληπτο τρόπο τη διαδικασία σχηματισμού των ορυκτών και των πετρωμάτων και τη δράση των ηφαιστείων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν στο εργαστήριο δείγματα από κρυστάλλους, πολύτιμους λίθους, μεταλλεύματα και πετρώματα, και να εντυπωσιαστούν από τις εικόνες των ορυκτών και των δομικών στοιχείων των πετρωμάτων που παρατήρησαν με τη βοήθεια μικροσκοπίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση από τον Καθηγητή κ. Κίμωνα Χρηστάνη, ο οποίος παρουσίασε τις διάφορες μορφές ενέργειας (συμβατικά καύσιμα αλλά και ανανεώσιμες πηγές) που εντασσόταν στη θεματική ενότητα «Ενέργεια και περιβάλλον». Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις,  έθεσαν ερωτήσεις, διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους και συνειδητοποίησαν ότι ο πλανήτης μας έχει όρια και διάρκεια ζωής. Επομένως, ο άνθρωπος οφείλει να μη σπαταλά την ενέργεια και να στραφεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1491201641006-69785d12-8267-8″ include=”22592,22593,22594,22595″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot