FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση στον παιδικό σταθμό Ρήγας μαζί με το βιβλιοπωλείο Κορκολής και την συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη

Ημερομηνία: 15-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

rigas-paidikos-stathmos-giorth1

Αξέχαστη γιορτή για παιδιά με πολλά μηνύματα

Δύο υπέροχα απογεύματα πέρασαν Τρίτη και Τετάρτη πολλά παιδάκια που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στον παιδικό σταθμό «Πρότυπη Προσχολική Αγωγή – Ρήγας 1970», τα εκπαιδευτήρια Ρήγα μαζί με το βιβλιοπωλείο Κορκολής, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της εκπαιδευτικού Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη ««Δωσ’ μου  μου το χέρι σου». Τα παιδιά ένωσαν τα χέρια με πολλά διασκεδαστικά και διαδραστικά παιχνίδια και έμαθαν πως το μοίρασμα και η αλληλεγγύη κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και τον κόσμο μας καλύτερο. Η συγγραφέας διηγήθηκε στα παιδιά όμορφες ιστορίες με πολλά μηνύματα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίησή τους καθώς στην διπλανή αίθουσα πραγματοποιήθηκε η 3η εθελοντική αιμοδοσία του παιδικού σταθμού με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος που έχουν δημιουργήσει.

Η κ. Τσορώνη αναφερόμενη στο βιβλίο της αυτό, τόνισε ότι «Το χέρι μας πολλά μπορεί να κάνει. Όταν με άλλου χέρι όμως ενωθεί, τα δυο κάνουν τον κόσμο να γυρίζει στο «εγώ κι εσύ ΜΑΖΙ».

Με αφορμή την ιστορία -που προβάλλει την πανανθρώπινη αξία της αλληλεγγύης- οι ομάδες  των παιδιών είχαν την ευκαιρία, μέσω ποικίλων βιωματικών δράσεων, να κατακτήσουν την ενσυναίσθηση και να περάσουν αβίαστα από το «εγώ» στο «εμείς» και το «μαζί», μέσα από την ιστορία του βιβλίου.

Τι λέει το παραμύθι; Η αρκούδα με τα δυο αρκουδάκια της και η αλεπού με τα πέντε αλεπουδάκια της μαλώνουν. Η καθεμιά θέλει να πάρει δικό της το μέλι που βρήκαν για να το φάει με τα παιδάκια της.

rigas-paidikos-stathmos-giorth2

«Να τρέξουμε» λέει η μία. «Όποια βγει πρώτη θα πάρει τη λιχουδιά!» συμφωνεί η άλλη.

Ξαφνικά όμως γίνεται κάτι που τα ανατρέπει όλα. Και τώρα;

Γιατί περνούν το τέρμα η μια μαμά πάνω στους ώμους της άλλης;

Ποια νίκησε; Το μέλι τελικά ποια θα φάει με τα παιδάκια της;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot