FOLLOW US: facebook twitter

Εκατοντάδες κενά στα σχολεία παρά τις μόνιμες προσλήψεις

Ημερομηνία: 14-08-2024 | Συντάκτης:

Πάνω από 300 τα λειτουργικά κενά στην Β/θμια, πάνω από 150 στην Α/θμια Ηλείας

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να ανακοινώθηκαν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία, όπως φαίνεται η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με εκατοντάδες λειτουργικά κενά και παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσουν να καλυφθούν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού υπολογίζονται σε 300 τα λειτουργικά κενά και συγκεκριμένα 270 στην Γενική Εκπαίδευση και 35 στην Ειδική Αγωγή. «Δεν υπάρχει σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο που να μην έχει κάποιο κενό γεγονός που μας προβληματίζει στο κατά πόσο η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά. Οι διορισμοί που έγιναν κυρίως στην Γενική Αγωγή είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς είναι δύσκολο να καλυφθούν τα 300 και πλέον κενά που υπάρχουν. Το ίδιο και στην ειδική αγωγή που προσελήφθησαν 17 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τα κενά έχουν υπολογιστεί σε 35. Απαιτούνται λοιπόν, μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών καθώς μόνον έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα».

Αντίστοιχα όμως είναι και τα λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του μέλους του ΠΥΣΠΕ Νίκου Κουσάβελου που αναφέρει: «Τα κενά αναπληρωτών είναι: 11 Δάσκαλοι (ΠΕ 70), 39 Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60), 17 για Παράλληλη Στήριξη (ΠΕ 60.50) και 102 για Παράλληλη Στήριξη ΠΕ71 και 70.50 (τα δύο στη νοηματική). Εγκρίθηκαν επίσης 27 ΖΕΠ. Δεν υπάρχουν κενά ΕΑΕ- Τμήματα Ένταξης για αναπληρωτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot