FOLLOW US: facebook twitter

Δύσκολο καλοκαίρι για τους πυροσβέστες στην Ηλεία

Ημερομηνία: 16-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38857″ img_size=”full”][vc_column_text]Έχουν ξεπεράσει τα όριά τους με τις καθημερινές πυρκαγιές

Δεν έχει προηγούμενο το φετινό καλοκαίρι στην Ηλεία με τις πυρκαγιές. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, έχουν ξεπεράσει μόνο έως τον Αύγουστο τα 400, τα μέσα είναι περιορισμένα, η βοήθεια από αέρος μικρή και η εξάντληση των πυροσβεστών τεράστια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλιού, αναφερόμενος στην φετινή αντιπυρική σεζόν, τόνισε πως είναι μια από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών και απομένει ακόμα ενάμισης μήνας για να ολοκληρωθεί. Την ίδια στιγμή οι πυρκαγιές δεν σταματούν στο νομό.

«Όλοι οι συνάδελφοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, δουλεύοντας μερόνυχτα ολόκληρα και τις λίγες ώρες που έπρεπε να ξεκουραστούν στο σπίτι τους, ήταν με το κινητό στο χέρι. Μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, το αποτέλεσμα αποτιμάται θετικά με δεδομένο τον όγκο και την δυσκολία των συμβάντων σε συνάρτηση και των καιρικών συνθηκών, όπως παρατεταμένη ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Ο αντιπυρικός σχεδιασμός απέδωσε αρκετά καλά και αυτό χάρη στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού και λιγότερο στα μέσα, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει επάρκεια. Φέτος, για παράδειγμα είχαμε ιστορικό χαμηλό διαθεσιμότητας εναερίων μέσων.

Ο στόλος των οχημάτων στο νομό αυτή τη στιγμή είναι σε οριακό σημείο καθώς τουλάχιστον δέκα οχήματα πρώτης γραμμής, είναι εκτός λειτουργίας από τις βλάβες και την καταπόνηση που υπέστησαν, αφού μέχρι τώρα δουλεύουν ασταμάτητα. Σοβαρές είναι οι απώλειες και οι ελλείψεις, σε άλλα υλικά όπως οι σωλήνες.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι η εξάντληση και η καταπόνηση του προσωπικού από την ατελείωτη υπερεργασία η οποία θα πληρωθεί με αέρα… Ένα αξιόμαχο προσωπικό με υψηλό επαγγελματισμό και εκπαίδευση που ανταποκρίθηκε πλήρως σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και λόγο ακριβώς των χαρακτηριστικών αυτών, έχουμε έως τώρα αποτελέσματα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε περιουσίες πολιτών» είπε ο κ. Παπαηλιού.

Σχολίασε δε, πως μέσα σε αυτή την αντιπυρική περίοδο υπήρξαν και 2-3 – ευτυχώς – μικροτραυματισμοί πυροσβεστών λόγω της αυτοθυσίας και του υπερβάλλοντα ζήλου που επέδειξαν.

Από την άλλη ο πρόεδρος των πυροσβεστών της Ηλείας μίλησε και για «… φαινόμενα κατάχρησης επιφυλακών και άλλων υπερβολών, εκπορευόμενα κυρίως από την Περιφέρεια και λιγότερο από τις Διοικήσεις των Υπηρεσιών για τα οποία κάναμε ως Ένωση παρεμβάσεις και εξετάζουμε και περαιτέρω κινήσεις» εξήγησε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot