FOLLOW US: facebook twitter

Δόξα Ν.Μανολάδας- Νίκη Τραγανού 2-4: Επίδειξη δύναμης…

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Νίκος Δούλος μόλις έχει κάνει το 0-2 στο 17΄ και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του τη σίγουρη πλέον πρόκριση στους τελικούς. 

 

Η Νίκη Τραγανού «άλωσε» τη Ν.Μανολάδα και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η Νίκη Τραγανού ήθελε ένα βαθμό στη Ν. Μανολάδα για να προκριθεί στους τελικούς αλλά πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ έκανε επίδειξη δύναμης και έδειξε πως δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για τον Πανηλειακό. Η ομάδα του Θοδωρή Λούρμπα νίκησε  4-2, πραγματοποιώντας καταπληκτικό πρώτο τριαντάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο προηγήθηκε 0-3!

Μπροστά σε μόλις 150 φιλάθλους εκ των οποίων, σχεδόν οι μισοί από το Τραγανό, η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Δημήτρης Κολοτούρος, μετά από μπαλιά του Δούλου, μπήκε από αριστερά στην περιοχή πάσαρε στον Φώτη Καλογερόπουλο στη γωνία της μικρής περιοχής και αυτός ανενόχλητος πλάσαρε εύστοχα τον Άγγελο Κανελλόπουλο (0-1).

Η Δόξα προσπάθησε να συνέλθει γρήγορα και στο 11ο λεπτό ο Κ.Σ. Δημητρόπουλος είχε σέντρα-σουτ που απέκρουσε με γροθιές ο Ψυχογιός και στη συνέχεια της φάσης οι μελανόλευκοι κέρδισαν κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Λιβάνης από δεξιά, ο Αυγερινός έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε 2 μέτρα έξω από την εστία της Νίκης.

 

0-2 στο 17΄

Και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, οι «μπλε» έκαναν το 0-2 στο 17΄. Ο Δημήτρης Κολοτούρος που ήταν εκ των κορυφαίων της Νίκης αγωνιζόμενος σαν δεύτερος  επιθετικός πίσω από τον Γεωργιόπουλο, έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και ο Κανελλόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Νίκος Κολοτούρος από δεξιά, ο Δημήτρης Κολοτούρος τσίμπησε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι με το κεφάλι, την έστειλε προς το δεύτερο δοκάρι στο Δούλο και αυτός από τα 3-4 μέτρα με νέα κεφαλιά έγραψε το 0-2. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του Τραγανού που φώναζαν «ποιος είναι το αφεντικό;», θέλοντας να… πικάρουν το Σάββα Αντωνόπουλο για τον ανάλογο πανηγυρισμό του στο 0-1 του Τραγανού, για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Η ομάδα του Γιώργου Λαγού ευρισκόμενη πλέον σε δεινή θέση, πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και στο 25΄ λίγο έλειψε να μειώσει, όταν ο Κ.Σ. Δημητρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κολτσίδας έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ώσπου στο 31΄ έγινε το 0-3 και πλέον η ομάδα του Θοδωρή Λούρμπα ήταν με το ενάμιση πόδι στους τελικούς. Ο Νίκος Κολοτούρος που έκανε και αυτός μεγάλο παιχνίδι, έσκαψε ωραία τη μπάλα για τον Γεωργιόπουλο, αυτός μπήκε μόνος στην περιοχή και πλάσαρε τον Κανελλόπουλο, η μπάλα χτύπησε στον γκολκίπερ της Δόξας κόντραρε πάνω στον Γεωργιόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 38΄ ο Γιώργος Λαγός έβγαλε από το παιχνίδι τον αρνητικό Κολτσίδα, πέρασε στη θέση του τον Κ.Π. Δημητρόπουλο, γυρνώντας ως στόπερ το Σοφιανόπουλο δίπλα στον Αλέξανδρο Κανελλόπουλο. Η αμυντική λειτουργία της Δόξας βελτιώθηκε με τον σαφώς πιο γρήγορο Σοφιανόπουλο και στο 42΄ ήρθε η μείωση του σκορ, που έδωσε ελπίδες στους «αετούς» της Ν.Μανολάδας. Ο κορυφαίος της Δόξας μαζί με τον Αυγερινό και το  Μηλαδόπουλο,  Δημήτρης Λιβάνης, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Νίκος Μηλαδόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση,  έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι»  του Ψυχογιού.

 

Μείωσε σε 2-3 αλλά καθάρισε ο Γεωργιόπουλος

Στην επανάληψη η Δόξα έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να μπει για τα καλά στο παιχνίδι και αφού  είχε οριζόντιο δοκάρι στο 47΄ σε κεφαλιά του Αυγερινού μετά από σέντρα του Λιβάνη, στο 55΄ μείωσε σε 2-3. Ο Κ.Σ. Δημητρόπουλος με ωραίο απευθείας φάουλ, πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Χρήστο ψυχογιό.

Η Δόξα με ανεβασμένη ψυχολογία πλέον, πίεσε για την ισοφάριση και στο 67΄ ο Σάββας Αντωνόπουλος είχε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε ο Ψυχογιός. Η Νίκη όμως, ήταν ψύχραιμη,  δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και στο 70΄ ο Γιώργος Γεωργιόπουλος καθάρισε το ματς και την πρόκριση. Η φάση ξεκίνησε από το Νίκο Δούλο που μπήκε στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε τον Κανελλόπουλο, ο γκολκίπερ της Δόξας έπεσε και έδιωξε πλάγια, εκεί όμως που ήταν ο έμπειρος επιθετικός της Νίκης που με ψύχραιμο πλασέ, έγραψε το 2-4.

Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 75΄ λίγο έλειψε να γίνει το 2-5 με το σουτ εντός περιοχής του Γεωργιόπουλου να περνά ελάχιστα άουτ και στο 83΄ ο Λιβάνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Αυγερινός έπιασε την κεφαλιά, ο Ψυχογιός απέκρουσε με υπερένταση, η μπάλα βρήκε και το δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Η Δόξα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αλέξανδρος Κανελλόπουλος στο 87΄.

Καλύτεροι από τους θριαμβευτές, οι Δημήτρης και Νίκος Κολοτούρος, Δούλος,  Γεωργιόπουλος και Γαργαρώνης,  ενώ από τους ηττημένους οι Αυγερινός, Λιβάνης και Μηλαδόπουλος.

Η διαιτησία του Γιώργου Μαρκαντωνάτου ήταν πολύ καλή και ελέγχεται για μια περίπτωση πέναλτι υπέρ της Νίκης στο 52΄ με το σκορ στο 1-3, όταν ο Γεωργιόπουλος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε με δυνατό τάκλιν από πίσω του Σοφιανόπουλου. Ο ρέφερι είπε ότι ο παίκτης της Δόξας βρήκε  μπάλα, με τον πάγκο της Νίκης να διαμαρτύρεται έντονα.

Δόξα Ν.Μ.: Αγγ. Κανελλόπουλος, Σοφιανόπουλος (71΄ λ.τρ. Παρασκευόπουλος), Αυγερινός,  Κολτσίδας (38΄ Κ.Π. Δημητρόπουλος), Αλ. Κανελλόπουλος, Λιβάνης, Κ.Σ. Δημητρόπουλος, Καζαντζής, Αντωνόπουλος, Καταβάτης (88΄ Νεκίτι), Μηλαδόπουλος.

 

Νίκη Τραγανού: Ψυχογιός, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Μπελεκούκιας, Γαργαρώνης, Στ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος (85΄ Γιαννακόπουλος), Δούλος, Δ. Κολοτούρος, Γεωργιόπουλος (90΄+ Δ. Κασσιανός), Ν. Κολοτούρος (90΄ Ι. Κασσιανός).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot