FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτο επίδομα στους εργαζομένους της ΕΑΣ Ηλείας ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου: Δυο Κέντρα Υποστήριξης το 2018 στην Ηλεία

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14051″ img_size=”full”][vc_column_text]«Ο σχεδιασμός ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης φέρει ως υποχρέωση την αξιοπρεπή εργασία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας χθες στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πάτρα.

Ανέφερε, επιπλέον, ότι «στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν πραγματοποιηθεί τα τρία τελευταία χρόνια πολλές εργατικές διαφορές με την πλειοψηφία αυτών να επιλύονται θετικά για τους εργαζόμενους και να τους καταβάλλονται δεδουλευμένες αποδοχές».

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε» συνέχισε «την περίπτωση της Μανωλάδας και την καταδίκη της χώρας μας για μια σειρά από εσκεμμένες και συνειδητές παραλείψεις».

Το 2018, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, «θα αποτελέσει τη χρονιά όπου ολοκληρώνονται οι απαραίτητες κινήσεις για την έναρξη ελέγχων από την επιθεώρηση εργασίας και στον αγροτικό χώρο», τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε περιπτώσεις Μανωλάδας».

Ακόμη, ενημέρωσε ότι «ενισχύθηκαν με το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ εργαζόμενοι της περιοχής, όπως στο άμισθο Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Πύργου Ηλείας. Το ίδιο, όπως τόνισε, «θα γίνει και για τους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας».

Στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας περίπου 1.100 άνεργοι βρήκαν μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της επιδότησης επιχειρήσεων για νέες προσλήψεις. Σχεδόν 5.500 άτομα συμμετείχαν σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 1.599 (29,29%) εντάχθηκαν σε εργασία, μετά το τέλος του προγράμματος.

Στην Περιφέρεια υπάρχουν 36 Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, εκ των οποίων οι 20 δημιουργήθηκαν με το νέο νόμο. Από αυτούς, 16 δραστηριοποιούνται στην Αχαΐα, 10 στην Αιτωλοακαρνανία και 10 Ηλεία. Η οικονομική τους δραστηριότητα εκτείνεται στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ανακύκλωση, την ένδυση, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, την εστίαση και τη διαφήμιση.

Δυο Κέντρα Υποστήριξης στην Ηλεία

Τα κέντρα υποστήριξης που θα λειτουργήσουν στις αρχές του νέου έτους στις Περιφέρειες, θα δώσουν ώθηση σε ένα πεδίο που είναι αναπτυγμένο στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στην Αιτωλοακαρνανία θα λειτουργήσουν 3 Κέντρα υποστήριξης, 2 στην Αχαΐα και 2 στην Ηλεία. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πάτρα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε περιφερειακές δομές που θα διαδραματίσουν τον επιτελικό ρόλο που απαιτείται για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας», επισήμανε η κυρία Αντωνοπούλου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot