FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος τύπος: Μαύρες βαλίτσες με μωβ, κίτρινο και πράσινο περιεχόμενο…

Ημερομηνία: 09-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”46596″ img_size=”full”][vc_column_text]Η πιο μεγάλη «προσφορά» του «μοντέλου» που επέλεξαν οι σύγχρονες κοινωνίες να ζουν, είναι ότι παραμέρισε όλα τα άλλα ιδανικά και στη θέση τους έβαλε το χρήμα.

Θέλεις κύριε να γίνεις πλούσιος; Ρήμαξε, κλέψε, εξαπάτησε κι όταν έρθει η ώρα σου εξομολογήσου και ο παράδεισος σε περιμένει.

Ο καπιταλισμός λοιπόν, έκανε καταμερισμό έργου και στην ηθική. Τοποθέτησε το «κακό» σ’ αυτόν τον κόσμο και το «καλό» στον άλλο, ώστε οι κακοί να κάνουν «καλές δουλειές» και οι καλοί να παίζουν με το … κομποσκοίνι τους.

Έτσι γινόταν πάντα στην ιστορία, αλλά ο καπιταλισμός επιτέλους, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν το βροντοφώναξε βέβαια, το είπε χαμηλόφωνα για να μην το ακούσουν οι φτωχοδιάβολοι του κόσμου και σταματήσουν να σκοτώνονται υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Εδώ που τα λέμε πάντως, και ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι εδώ στη Γη. Ο καπιταλισμός το αντιλήφθηκε πολύ καλά αυτό. Βέβαια, άφησε την ηθική να δουλεύει υπέρ του ουράνιου παραδείσου μια και ο παράδεισος της ευημερίας σ’ αυτή τη γη δεν μας χωράει όλους.

Το ήθος ίσως μετράει ακόμη και στον άνθρωπο και στις κοινωνίες. Η ηθική όμως δεν μέτρησε ποτέ και σε τίποτα. Κι αν κάποιοι κέρδισαν τον παράδεισο χάρη στην ηθική, μη μου ζητάτε πληροφορίες γι’ αυτούς. Που να τρέχω τώρα να τις διασταυρώσω.

Ποιο εύκολο μου’ ρχεται να σας πω που θα ανακαλύψετε τους άλλους.

Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις διαδρομές που κάνουν οι μαύρες βαλίτσες τύπου τρόλεϊ γεμάτες με χαρτονομίσματα χρώματος μωβ, κίτρινο και πράσινο.

Αυτές που συνήθως ταξιδεύουν με μαύρες BMW και περνούν από την κεντρική πυλη του Μαξίμου για να μην καταγραφεί η παρουσία τους…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot