FOLLOW US: facebook twitter

Δοκιμαστικά ως τέλη 2017 οι συνταγές φυτοπροστατευτικών

Ημερομηνία: 16-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39281″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φυτοπροσταστευτικών, με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να συντάσσει σχετικές οδηγίες για αγρότες και γεωπόνους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι τέλος του 2017 θα είναι δοκιμαστική περίοδος για τους ελέγχους στις συνταγές χρήσης των φυτοπροστατευτικών από τις ΔΑΟΚ.

Στο διευκρινιστικό έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς όλους τους ενδιαφερόμενους (ελεγκτικές αρχές, γεωπόνους, αγρότες κ.λπ) αναφέρονται τα εξής:

Η συνταγή χρήσης  αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πώληση επαγγελματικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων (φυτοπροστατευτικών προϊόντων). Για τα ερασιτεχνικής χρήσης φυτοπροστατευτικά προϊόντα και για τα βιοκτόνα δεν απαιτείται συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Οι αγοραστές επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, στους οποίου μπορεί να εκδοθεί συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων, δύναται να είναι:

Α. Φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών

Β. Φυσικά πρόσωπα κάτοχοι τίτλου σπουδών, ο οποίος σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 12 της με αριθ. 8197/90920/22.7.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄1883), επέχει θέση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αορίστου ισχύος.

Γ. Φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ή τίτλου σπουδών ως ανωτέρω ή νομικά πρόσωπα για τα οποία ένα ή περισσότερα από τα ανωτέρω αναφερόμενα φυσικά πρόσωπα των περιπτώσεων Α. ή/και Β. έχει δηλώσει στην ειδική ψηφιακή υπηρεσία ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που αγοράζουν.

Τα φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ή τίτλου σπουδών ως ανωτέρω και αναλαμβάνουν την εφαρμογή των επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων που προμηθεύονται άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα («ψεκαστές») οφείλουν να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην ψηφιακή υπηρεσία «Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» και να δηλώσουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot