FOLLOW US: facebook twitter

Διασφαλίζεται το μέλλον του φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Ημερομηνία: 30-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ

 

Προς υπογραφή η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού με το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με σκοπό την περαιτέρω λειτουργία και ανάπτυξη του θεσμού.

Σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Πολιτισμού, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και τα μέλη της Τριμελούς Γραμματείας του Φεστιβάλ κ.κ. Δημήτρης Σπύρου, Νίκος Θεοδοσίου και Χρήστος Κωνσταντόπουλος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση, ύστερα από αρκετά χρόνια, των προσπαθειών που κατέβαλε το Φεστιβάλ Ολυμπίας για την διασφάλιση της μελλοντικής πορείας του θεσμού μέσα από την κοινή δέσμευση των εμπλεκόμενων φορέων για την οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών του.

Κατά την συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, εξήρε τη σημασία και τον ρόλο του Φεστιβάλ Ολυμπίας στην οπτικοακουστική παιδεία, δηλώνοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του για να απευθυνθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση του Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενδυνάμωση του θεσμού, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός σε όλη την Περιφέρεια.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου σημείωσε την ικανοποίησή του για την ευόδωση μιας μακρόχρονης προσπάθειας, αναφέροντας ότι η ανάληψη των δεσμεύσεων από τους φορείς της πολιτείας θα επιτρέψει τον προγραμματισμό των δράσεων του Φεστιβάλ και θα το απαλλάξει από το άγχος  της χρηματοδότησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot