FOLLOW US: facebook twitter

«Διαμαρτυρία της Ε.Α.Σ. Ηλείας – Ολυμπίας για τις υπερβολικές χρεώσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ»

Ημερομηνία: 30-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

koutsoukos

Αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος με θέμα «Διαμαρτυρία της ΕΑΣ Ηλείας- Ολυμπίας για τις υπερβολικές χρεώσεις των δηλώσεων ΟΑΣΔ» επισημαίνοντας τα εξής

Κύριε Υπουργέ,Σας υποβάλλω τη διαμαρτυρία της Ε.Α.Σ. Ηλείας – Ολυμπίας για τις πρόσθετες, υπερβολικές αυξήσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ της νέας περιόδου και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί η νέα αυτή επιβάρυνση των αγροτών και να εξασφαλιστεί η μηδενική χρέωση στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν μεταβολές.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος

kallimoros-gerasimos

Η Διαμαρτυρία της ΕΑΣ- Η-Ο

Η διαμαρτυρία της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας- Ολυμπίας έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ (Κ.Y.Δ.)

Πύργος 27/3/2017

Προς:

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

-Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη –

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη

-Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου Νομού Ηλείας

Κύριε Υπουργέ,

Στις 21/03/2017 απεστάλη στον φορέα μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχέδιο Σύμβασης Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφορίας (ΣΔΕΠΥΑΠ) μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του φορέα μας ως φορέα ΚΥΔ , προκειμένου να υπογράψει και στη συνέχεια να προσκομίσει μαζί με τη σύμβαση συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης “ Gaia Επιχειρείν”, μέχρι την Παρασκευή 24/03/2017.

Μελετώντας τη σύμβαση διαπιστώνουμε ότι, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγαστή συνεργασία με τη “Gaia Επιχειρείν” ζητά από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, αφού την υπογράψουν, να καταργήσουν το ρόλο τους και να μετατραπούν σε εισπρακτικά κέντρα της εν λόγω εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει να βάζει το χέρι βαθιά στις τσέπες των παραγωγών -πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη της, να ισχυροποιεί την θέση της χωρίς να διευκρινίζει από ποιες υπηρεσίες προκύπτει αυτό και να αποκτά δεσπόζουσα θέση στην αγορά μηδενίζοντας τον ανταγωνισμό για τα επόμενα χρόνια

Ειδικότερα, ο φορέας μας, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις σας περί κατάργησης του φορέα συντονισμού με σκοπό την μείωση του κόστους της υποβοήθησης υποβολής δήλωσης για τους αγρότες, κατέθεσε ως όφειλε, το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών του προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 10/03/2017 μη γνωρίζοντας ότι θα απαιτηθεί εκ των υστέρων και σε προθεσμία τριών ημερών η υπογραφή σύμβασης με τον Φορέα Συντονισμού και μάλιστα με αμοιβή η οποία, ενάντια στις δηλώσεις σας, είναι μεγαλύτερη των προηγούμενων ετών και συνδεδεμένη παρανόμως με το ποσό της ενίσχυσης των παραγωγών παραβλέποντας τον τρόπο κοστολόγησης των ΚΥΔ με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις η αμοιβή του Φορέα Συντονισμού να είναι μεγαλύτερη από το κόστος της δήλωσης.

Κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ προχωρούμε στην υπογραφή των συμβάσεων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Φορέα Συντονισμού.

Ειδικότερα, όσον αφορά την υπογραφή της σύμβασης με το Φορέα Συντονισμού σας καλούμε να δείτε με τη δέουσα προσοχή το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από τέτοιου είδους συμπεριφορές, επιβολές και διαδικασίες και είμαστε στη διάθεσή σας να σας δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις καθώς και παρατηρήσεις για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της Gaia Επιχειρείν.

Σας καλούμε επίσης να δώσετε παράταση στην αποστολή των συμβάσεων μέχρι να διευκρινιστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τα τετελεσμένα γεγονότα που επιβάλλει στα ΚΥΔ η προτεινόμενη σύμβαση από τη Gaia Επιχειρείν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot