FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Ξεκινά ξανά η υδροδότηση από το διυλιστήριο Πηνειού

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”140″ img_size=”full”][vc_column_text]Ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης που είχε προκύψει στο κεντρικό αντλιοστάσιο πριν από περίπου δυο εβδομάδες, την προσεχή εβδομάδα πρόκειται να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το διυλιστήριο στο φράγμα του Πηνειού.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα για αυτή την εξέλιξη, ενώ αναφερόμενος στις ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων ανέφερε πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  αλλά και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του εργοστασίου «ΚΥΚΝΟΣ» προκειμένου να ανοίξει νωρίτερα και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα η παραλαβή της βιομηχανικής τομάτας πριν καταστραφεί εντελώς στα χωράφια.

Το Συμβούλιο αναφορικά με τις ζημιές προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, προκειμένου να γίνει άμεση εκτίμηση από τους γεωπόνους, γεγονός στο οποίο συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να έρθουν οι γεωπόνοι ενημέρωσε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος καθώς όπως ανέφερε ‘έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών, σε ότι αφορά στις ζημιές,  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  αλλά και στον ΕΛΓΑ.

Πρόσθεσε επίσης ότι την Δευτέρα πρόκειται να γίνει ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, στην οποία θα επιδοθεί και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, στις 10 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξουν και τα δυο εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού.

Τέλος εξετάστηκε κατόπιν ερώτησης του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Φωτόπουλου το θέμα του γυμνασίου Σιμόπουλου το οποίο λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε ότι προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα έχει ζητήσει από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να γίνει σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot