FOLLOW US: facebook twitter

Δεν ξέχασαν τους πεσόντες στο καθήκον: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των αδικοχαμένων πυροσβεστών της Αρτέμιδας

Ημερομηνία: 25-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37000″ img_size=”full”][vc_column_text]Δεν τους ξέχασαν ποτέ. Ούτε μέρα… και κάθε χρόνο το πρωί της 24ης Αυγούστου ήταν εκεί να αποτίσουν φόρο τιμής στους συναδέλφους τους που χάθηκαν άδικα. Οι πυροσβέστες της Ηλείας, πραγματοποίησαν την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Γιάννη Δρακόπουλου, του Ανδρέα Τζούμα και του Θανάση Νιάρχου, των τριών εποχικών πυροσβεστών, που χάθηκαν στη μοιραία στροφή της Αρτέμιδας.

Και χθες ήταν εκεί μαζί με τους συγγενείς των αδικοχαμένων που έπεσαν στο καθήκον, δηλώνοντας πως δεν γίνεται να τους ξεχάσουν ποτέ…
Μετά την τέλεση της δέησης έγινε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Αρχηγού του Π.Σ. από τον Περιφερειακός Διοικητής Περιφερειακός Ταξίαρχο Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ στεφάνι κατέθεσαν ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος, ο υποδιοικητής του ΠΚ Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος και οι εκπρόσωπο των συνδικαλιστικών οργάνων των πυροσβεστών κ.κ. Παπαηλιού και Κοτσώρης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως η χθεσινή ήταν μια μέρα μνήμης μιας τραγωδίας που δεν έχει ζήσει όμοιά της η Ηλεία τα τελευταία 100 χρόνια. “Επαναφέρει στο προσκήνιο ερωτήματα που χρήζουν, άμεσης αναγκαίας και επιτακτικής απάντησης. Δεν είναι τόσο οι ευθύνες οι οποίες απονομήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη και οι αποφάσεις τις είναι αποδεκτές από όλους.

Είναι τι ακριβώς έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια έτσι ώστε τέτοιες τραγωδίες να μην επαναληφθούν στον τόπο μας καιτη χώρα ολόκληρη. Είναι βέβαιο πως υπήρξαν παραλείψεις και λάθη, σχέδια που δεν λειτούργησαν καλά και γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν γίνει με καλύτερο τρόπο και να έχουν απόφευχθεί. Διορθώθηκαν όμως οι παραλείψεις και τα λάθη; Ζούμε κάτω από μεγαλύτερη ασφάλεια.

Θεωρούμε ότι η Ηλεία είναι θωρακισμένη αντιπυρικά ή άλλες θεομηνίες και καταστροφικά γεγονότα; Έγιναν πράγματα δεν έχουν γίνει όλα και βεβαίως υπάρχουν πράγματα που θέλουμε ακόμα να γίνουν. Χρειάζεται ένα σχέδιο, ολοκληρωμένο από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο θα μπορεί να θωρακίζει την Ηλεία γιατί είναι ένας νομός ευαίσθητος, έχει προβλήματα και το ανάγλυφο του ορεινού της όγκου και η σύσταση των δασών της και η γεωγραφική της θέση στη Δυτ. Ελλάδα και η κλιματική αλλαγή που έχει επέλθει και το μικροκλίμα που δημιουργεί πρόσφατα προβλήματα. Αυτό το σχέδιο έπρεπε να έχει γίνει και έπρεπε δέκα χρόνια μετά να έχουμε καταλήξει στην εκπόνησή του. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλείας.

Έκτοτε ο νομός έχει τεράστια προβλήματα στο έδαφός της. Προβλήματα που χρειάζονται παρέμβαση στα εδάφη. Αυτό πρέπει να συμβεί σύντομα. Έχουμε μελέτη του καθηγητή κ. Λέκκα που δεν έχουμε αξιοποιήσει από τότε. Έχουμε και δημογραφικό πρόβλημα καθώς το 40% του πληθυσμού αποχώρησε από την περιοχή. Αυτό πρέπει να αναστραφεί και χρειαζόμαστε σχέδιο ανάταξης της οικονομίας μας. Σε λίγους μήνες η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διοργανώσει ένα περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτ. Ελλάδα και νομίζω πως είναι ευκαιρία να τεθούν όλα αυτά τα θέματα.

Δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια αλλά να συνοδεύονται από συγκεκριμένους τρόπους υλοποίησης και τους ανάλογους πόρους. Γιατί χωρίς αυτό θα μιλάμε πάντα για σχέδια στην Ηλεία που έμειναν στα λόγια. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.

Ο διοικητής της ΠΥ Πύργου Γιάννης Πετρούτσος τόνισε από την πλευρά του πως “Μετά από δέκα χρόνια, αλλά και όπως κάθε χρόνο τελέσαμε με την υπηρεσία μας επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των  ψυχών των συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον και ευελπιστούμε στο μέλλον να μην έχουμε πάλι τέτοια γεγονότα. Φέτος επειδή η Ηλεία έχει πολλές πυρκαγιές, όλοι οι φορείς έχουν αποδείξει πως είναι στο πλευρό μας και κάνουν ότι μπορούν για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα πριν δέκα χρόνια”.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1503594970320-cf4f3784-af55-3″ include=”37004,37005,37006,37007″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot