FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν θ’ αφήσω» με πολλά μηνύματα

Ημερομηνία: 14-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

gel-krestena-vraveio-mathites-zizanio2

Οι βραβευμένοι μαθητές του ΓΕΛ Κεστένων μιλάνε στην Πρωινή για την ταινία τους που απέσπασε το γ ΄βραβείο στην camera zizanio

Το θετικός του στίγμα, άφησε στην φετινή διοργάνωση του δημοφιλούς θεσμού της  16ης Camera Zizanio, που πρόβαλλε νεανικές δημιουργίες από όλο τον κόσμο, ένα δικό μας σχολείο από την Ηλεία που μας έκανε υπερήφανους, το Λύκειο Κρεστένων, καθώς μαθητές της σημερινής Γ΄Λυκείου-  πέρυσι όταν έκαναν την ταινία ήταν μαθητές της Β΄Λυκείου, διαγωνίστηκαν με ένα ταινιάκι 7’ λεπτών με τίτλο «Δεν θ’ αφήσω» και έλαβαν το γ΄  βραβείο στην κατηγορία ταινιών παιδιών από 13-16 ετών, εξ ημισείας με τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη. Μια πολύ σημαντική διάκριση για ένα περιφερειακό μάλιστα σχολείο του νομού που είχε να ανταγωνιστεί δεκάδες άλλες ταινίες σχολείων από όλη τη χώρα, μια και στην canera zizanio διαγωνίστηκαν συνολικά 266 οπτικοακουστικές δημιουργίες παιδιών, εφήβων και νέων μέχρι 20 ετών, 143 από την Ελλάδα, 98 από 27 χώρες της Ευρώπης και 25 από 11 χώρες του υπόλοιπου κόσμου! Οι μαθητές παρέλαβαν με καμάρι το βραβείο τους στην τελετή απονομής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και της camera zizanio το βράδυ του Σαββάτου στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και τους συνομήλικους τους διαγωνιζόμενους και ευχαρίστησαν τους καθηγητές τους που στήριξαν αυτήν τους την προσπάθεια και κυρίως τον καθηγητή Πληροφορικής Γιάννης Γιαννακόπουλο που είχε σημαντική συμβολή στην υλοποίηση της ταινίας που εμπεριείχε animation και τους διέθεσε την τεχνολογία και την βοήθειά του για την επεξεργασία της.  Μια προσπάθεια, η οποία αφενός αναδεικνύει την πολυμορφία του ρόλου του εκπαιδευτικού και αφετέρου την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, δημιουργικών, επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων των μαθητών που έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από μια μορφή τέχνης όπως ο κινηματογράφος.

gel-krestena-vraveio-mathites-zizanio1

Οι μαθητές του ΓΕΛ Κρεστένων με αυτό το ταινιάκι έστειλαν ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, της παιδικής κακοποίησης και συνάμα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της αλληλοκατανόησης των ανθρώπων, παρουσιάζοντας όπως μας είπαν παράλληλα και την μάχη του καλού με το κακό. Μάλιστα η Δ/ντρια του σχολείου τους επέτρεψε να κάνουν και ένα γκράφιτι στο σχολείο, αφού οι πρωταγωνιστές της ταινίας, αποτυπώνουν την ιστορία τους στους τοίχους κάνοντας γκράφιτι.

Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους συντελεστές – μαθητές της ταινίας του Λυκείου Κρεστένων στο φουαγιέ της ΠΕ Ηλείας, λίγο πριν την βράβευσή τους και φυσικά δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους.  Οι πρωταγωνιστές και συντελεστές της ταινίας «Δεν θ’ αφήσω» είναι η Αντωνία Κιάμου, ο Αλέξανδρος Καραχάλιος, η Κατερίνα Μποζακίδου- που έφτιαξε και animationί, η Βούλα Γιαννακοπούλου, η Δήμητρα Κουφωλιά, η Νικολίτσα Φουρτούνη και  ο Λευτέρης Ζωγόγιαννης.

afierwma-gremizontas-tis-prokatalhpseis

Η Βούλα Γιαννακοπούλου μιλώντας στην Πρωινή, τόνισε ότι δεν το περίμενε και γι αυτό χάρηκε πάρα πολύ, καθώς ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, «Χωρίς τον πληροφορικάριό μας τον κ. Γιαννακόπουλο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει την ταινία.» Η Αντωνία Κιάμου αναφερόμενη στο θέμα που πραγματεύτηκαν μας είπε ότι αναφέρεται στον ρατσισμό «είναι ένα παιδί κολλημένο με τα γκράφιτι και έχει ένα φίλο που κακοποιείται από τον πατέρα του. Μαζί  και με έναν ακόμα φίλο του, το «κακό» παιδί της ιστορίας, αποτυπώνουν την ιστορία  σε γκράφιτι. Το τέλος δεν είναι ξεκάθαρο, το αν επικρατεί το καλό ή το κακό το αποφασίζει ο θεατής, ενώ η ταινία περιέχει και animation.» Τέλος ο Αλέξανδρος Καραχάλιος, μας εξήγησε πως προέκυψε το σενάριο της ταινίας:

«Γίναμε  όλοι οι μαθητές ομάδες, φτιάξαμε διάφορα σενάρια και τα ενώσαμε και κάπως έτσι καταλήξαμε στην υπόθεση του έργου και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας Νίκο Αγγελόπουλο, Βάσω Πετροπούλου, Γιάννη Γιαννακόπουλο και την Δ/ντρια του Λυκείου Αναστασία Μαστροπουλου που μας έδωσε την άδεια να βάψουμε τον τοίχο του σχολείου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot