FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διενέργεια διαγωνισμού για 7 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ημερομηνία: 31-07-2024 | Συντάκτης:

-Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του προγράμματος «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ» στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

-14 συνολικά θέσεις φόρτισης σε διάφορα σημεία του Δήμου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται  η δημιουργία 7 σταθμών φόρτισης (14 θέσεις)  ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά τη λήψη απόφασης στις 31/7/24 από τη  Δημοτική Επιτροπή του Δήμου για τη διενέργεια διεθνούς  ανοικτού δημόσιου   ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού,  στα πλαίσια του  προγράμματος  «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ»  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με  απόφαση της Δ.Ε.  στις  29/7/24, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα  ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ’  που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Πυλώνα Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», Άξονα Προτεραιότητας 1.3 «Μετάβαση σε ένα πράσινο και βιώσιμο σύστημα μεταφορών» του Ελλάδα 2.0.

Το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου,  συνέταξε την σχετική διακήρυξη για την παραχώρηση χρήσης σε επτά σημεία συνολικού προϋπολογισμού 1.178.385,03 €  άνευ ΦΠΑ, 1.461.197,43 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%

Προσφορές υποβάλλονται για  το σύνολο των σταθμών.

Σκοπός της δράσης «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ», είναι η εγκατάσταση περισσότερων από 8000δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο (300000 kW ως αθροιστική εγκατεστημένη ισχύς των σημείων αυτών) σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων αστικών, περιαστικών περιοχών καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, εντός λιμένων, αερολιμένων, κ.λπ.

Η παροχή ενίσχυσης αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο

δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης Η/Ο σε χώρους αρμοδιότητας Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού,

που περιλαμβάνονται σε Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)

Οι δήμοι δύνανται να διενεργούν ανοιχτούς διαγωνισμούς παραχώρησης του δικαιώματος αυτού σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους που προβλέπονται στην κατά περίπτωση πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΑ:  Χριστοπούλου Μαρία ως πρόεδρος, Τριαντόπουλος Χαράλαμπος  και  Τρυφωνοπούλου Φανή ηλεκτρολόγος μηχανικός 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ:  : Αθανασάς Παναγιώτης, Σοφιανού Γεωργία  Πολιτικός Μηχανικός  και  Δουλαβέρη Ευρυδίκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot