FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπαξεβανάκης: Η επαγγελματική εκπαίδευση ξεπέρασε το σοκ του 2013 και προχωρά

Ημερομηνία: 11-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1835″ img_size=”full”][vc_column_text]Ήταν το καλοκαίρι του 2013 όταν η επαγγελματική εκπαίδευση δέχτηκε ένα απρόσμενο αλλά ύπουλο και εξοντωτικό χτύπημα. Πέρασαν 4 χρόνια από εκείνο τον εφιαλτικό Ιούλιο, όταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκλεισε αιφνιδιαστικά τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ, έδιωξε πολλές χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από τη δημόσια εκπαίδευση και έθεσε σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 2.000 εκπαιδευτικούς. Και όλος αυτός ο εφιάλτης συνέβη μόλις δύο μήνες μετά την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, η οποία ανακοινώθηκε πριν καν κηρυχθεί απεργία, τον Μάη του 2013.

Είναι πολλοί αυτοί, δεξιά και αριστερά, που επιδιώκουν να ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε ποιοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να διαλύσουν την επαγγελματική εκπαίδευση, να απολύσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς μας, να καταργήσουν δημοφιλείς τομείς και ειδικότητες. Όλοι αυτοί θέλουν να ξεχάσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι που επανέφερε τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και επαναλειτούργησε όλες τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε την πολιτική επιστράτευση.

Όχι, δεν θα ξεχάσουμε! Και θα είμαστε εδώ για να το θυμίζουμε σε όσους παριστάνουν ότι δεν θυμούνται! Και κυρίως, θα είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει ξανά στο μαύρο παρελθόν.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης,

Υφυπουργός Παιδείας, υπεύθυνος για την επαγγελματική εκπαίδευση[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot