FOLLOW US: facebook twitter

Γνώρισαν τη φύση και τα προϊόντα της μέσα από το παιχνίδι

Ημερομηνία: 19-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Εκπαίδευση

5dim-agroktima3

Μαθητές του 5ου Δημοτικού σε Αγρόκτημα στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω τη φύση, τη τροφή, το σώμα, τον εαυτό μου»

Μια υπέροχη εμπειρία, στο «Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα» στην Καλαμάτα, έζησαν για ακόμα μια φορά οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γνωρίζω τη φύση, γνωρίζω την τροφή μου, γνωρίζω το σώμα μου, γνωρίζω τον εαυτό μου».

Ένα ψυχαγωγικό, έντονα βιωματικό πρόγραμμα, με εργαστήρια, κηπουρικές εργασίες, γευστικές εκπλήξεις και ομαδικά κινητικά παιχνίδια που συνδέουν την σωστή διατροφή με την παραγωγή των προϊόντων του αγροκτήματος, αλλά και την ανάταση των αισθήσεων.

5dim-agroktima4

Ταυτόχρονα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητη κολοκυθόπιτα και φυσικό χυμό, να ζήσουν ξένοιαστες στιγμές κοντά στη φύση και να μάθουν για την υπαίθρια διαβίωση και το φυσικό περιβάλλον. Όλα αυτά πάντα μέσα από παιχνίδι και ομαδικό πνεύμα!

5dim-agroktima2Οι μαθητές γνώρισαν την φυσική και παραδοσιακή καλλιέργεια, την κομποστοποίηση, την δημιουργική ανακύκλωση -ιδιοκατασκευές από άχρηστα υλικά, αποκτήσαν σημαντικό περιβαλλοντικό γνωστικό υλικό, αλλά και  ανέπτυξαν με βιωματικό τρόπο μια νέα περιβαλλοντική οπτική και πρακτική, όπου ο άνθρωπος δεν νοείται σαν αποκομμένο κομμάτι στην φυσική διαδικασία, αλλά ένας νοήμων ενεργός οργανισμός, σε πλήρη αλληλεξάρτηση με το φυσικό του περιβάλλον και ως εκ τούτου ένα με την φύση γύρω του. Απαραίτητο στοιχείο αυτής της διαδικασίας είναι η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του καθενός-καθεμίας, το οποίο και συναρτάται με το επίπεδο αυτάρκειας -δημιουργικότητας, που μπορούν να κατακτήσουν μέσα στην καθημερινότητά τους..

5dim-agroktima1

Η επίσκεψη αυτή, ήταν μια πολύ δυνατή εκπαιδευτική και βιωματική εμπειρία για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπου πήραν πολλά στοιχεία και γνώσεις για να εφαρμόσουν στο δικό τους αειφόρο σχολείο και κήπο. Μάλιστα, πήραν μαζί τους, σπόρους, σβόλους και σπορεία που δημιούργησαν οι ίδιοι για το δικό τους σχολικό κήπο. Η συνεργασία με το Αγρόκτημα, θα συνεχιστεί καθώς η υπεύθυνη του, πολύ σύντομα θα επισκεφτεί το 5ο Δημοτικό και θα βοηθήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς στον σχολικό τους κήπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot