FOLLOW US: facebook twitter

Για τρίτο Σάββατο εκτός λαϊκής δεκάδες μικροπωλητές

Ημερομηνία: 12-12-2016 | Συντάκτης:

laiki-apergia-amaliada-1

Συνεχίζεται η απεργία στη λαϊκή Αμαλιάδας

Για τρίτο Σάββατο οι μικροπωλητές που αντιδρούν στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αμαλιάδα υπό τη νέα μορφή παρέμειναν εκτός χώρο στους γύρω δρόμους, απεργώντας και κάνοντας διαμαρτυρία. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή και αυτή τη φορά, όπως και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι μικροπωλητές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση επικρατεί και δήλωσαν πως κινούνται νομικά για να διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους.

Η παρουσία των μικροπωλητών ήταν χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Όμως στο χώρο της λαϊκής ο αριθμός αυτών που συμμετέχουν αυξήθηκε. Ακόμα και επαγγελματίες που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση και μέχρι το περασμένο Σάββατο ήταν έξω από τη λαϊκή, αυτή τη φορά μπήκαν και συμμετείχαν κανονικά. Ωστόσο τα κενά στις θέσεις παρέμειναν αρκετά.

laiki-apergia-amaliada2

Η Δημοτική Αστυνομία και αυτή τη φορά έκανε ελέγχους, βεβαιώθηκαν πρόστιμα στους παραβάτες, υπήρξαν και περιστατικά κατάσχεσης προϊόντων, ενώ υπήρξε και περίπτωση μικροπωλητή που έστησε τον πάγκο του έξω από τον προκαθορισμένο χώρο και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων μικροπωλητών αντέδρασαν και αυτή τη φορά στα όσα συμβαίνουν και ζήτησαν ελέγχους σε όλους καθώς χαρακτήρισαν παράνομα τα «κίτρινα χαρτάκια» που δόθηκαν από το δήμο ως προς τους αριθμούς των θέσεων των μικροπωλητών στον προκαθορισμένο χώρο. Νωρίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου οι πρόεδροι των συλλόγων μικροπωλητών επισκέφθηκαν το Α.Τ. Αμαλιάδας για να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί. Οι νομικές παρεμβάσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς έχουν προσφύγει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το θέμα και σκοπεύουν όπως δήλωσαν να εξαντλήσουν νομικά όλα το περιθώρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot