FOLLOW US: facebook twitter

Για τον… Άγγελο!: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Άννα Κορτέση αφιερωμένο στον Άγγελο Λαδά

Ημερομηνία: 28-02-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53626″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα ξεχωριστό βιβλίο, με τίτλο «Για τον … Άγγελο!», αφιερωμένο στον 25χρονο Άγγελο Λαδά από το Βαρθολομιό που δίνει τη δική του μάχη για ζωή με την στήριξη της μητέρας του,  με την υπογραφή της Άννας Κορτέση κυκλοφορεί από χθες, σε μια προσπάθεια της συγγραφέως να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.  Μέσα από το βιβλίο της η Άννα Κορτέση μοιράζεται με το κοινό την τραγική ιστορία του Άγγελου ενώ όλα τα έσοδα  από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την αποθεραπεία του.

Η ιστορία του Άγγελου είναι λίγο – πολύ γνωστή, καθώς πολλοί Ηλείοι και όχι μόνο έχουν σταθεί στο πλευρό του προσπαθώντας να βοηθήσουν. Μια αλυσίδα τραγικών συμπτώσεων και μόλις μια στιγμή,  ήταν αρκετά για να ανατραπεί δραματικά η ζωή του 25χρονου, σήμερα, Άγγελου Λαδά και της οικογένειάς του. Ο νεαρός άνδρας χτυπήθηκε από το ρεύμα και βρέθηκε στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου. Κέρδισε μεν, τη μάχη για τη ζωή, με τίμημα, ωστόσο βαριά εγκεφαλική βλάβη. Τώρα παλεύει για την αποκατάστασή του έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του νοσηλευόμενος στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» στην Λάρισα. Με τον δικό τους τρόπο, προσπαθούν να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο δικός τους Άγγελος, οι φίλοι του, μία ομάδα νέων παιδιών από το Βαρθολομιό που από την πρώτη κιόλας στιγμή που ενημερώθηκαν για το συμβάν βρέθηκαν δίπλα του.  Έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και τα έσοδα που συγκέντρωσαν τα έχουν δώσει για την νοσηλεία του φίλου τους. Μάλιστα έχουν δημιουργήσει και σελίδα στο facebook που ονομάζεται «for an Angel» και πωλούν βραχιολάκια , ενώ τα χρήματα από τις πωλήσεις διατίθενται αποκλειστικά για την θεραπεία του Άγγελου. Επίσης πολλά σχολεία, σωματεία αλλά και ΑμεΑ έχουν βοηθήσει με συλλογή από καπάκια, αλλά δυστυχώς τα έξοδα αποθεραπείας του είναι τεράστια και έτσι η προσπάθεια συνεχίζεται.

Άννα Κορτέση: « Με αυτό το βιβλίο θέλω να δώσω λίο οξυγόνο στη μάνα που παλεύει σαν ήρωας»

Όπως αναφέρει η Άννα Κορτέση προλογίζοντας σε ανάρτησή της στα social media την κυκλοφορία αυτού του βιβλίου « είναι ένα βιβλίο ξεχωριστό  για μένα, όχι επειδή το έγραψα εγώ αλλά απο την επιθυμία μου να δώσει λίγο οξυγόνο σε μια μάνα που παλεύει σαν ήρωας.  Μια γυναίκα που με συγκλόνισε όταν την είδα να κοιμάται σε ενα στρώμα στο πάτωμα δίπλα στο παλικάρι της που πάλευε για την ζωή του.  Μια γυναίκα, χήρα που σαν πραγματική ηρωίδα στέκεται μόνη της δίπλα στους τρείς γιούς της.
Ο Αγγελος Λαδάς απο το Βαρθολομιο Ηλείας χρειάζεται την βοήθεια μας.
Ας δείξουμε για ακόμη μια φορά την ανθρώπινη πλευρά μας…»

Η συγγραφέας μάλιστα, μοιράζεται μαζί μας  την αρχή απο το διήγημα της που είναι αφιερωμένο στον πατέρα του Αγγελου που χάθηκε πρόσφατα και πάλευε να δει το παιδί του ξανά να στέκεται στα πόδια του.

«Για τον.. Αγγελο!!

Κλείνω τα βαριά μου βλέφαρα, τα ανοίγω πάλι.
Νιώθω τη βροχή να τρέχει στο πρόσωπο της ψυχής μου. Κοιτάζω τον Άγγελο. Όχι! Πρέπει να ξυπνήσω.
Κλείνω πάλι τα μάτια μου και παρακαλώ να ξυπνήσω από αυτόν τον εφιάλτη.
Ναι, θα μετρήσω μέχρι το τρία, θα ανοίξω τα μάτια μου και θα δω ότι όλα ήταν ένα άσχημο όνειρο. Ένα… δυο… τρία…
Όχι! δεν τα κατάφερα, πάλι είμαι μέσα σ’ αυτό το μικρό σκοτεινό δωμάτιο.
Ίσως μια προσπάθεια ξανά. Ένα, δύο, έλα Αλεξάνδρα, μπορείς να τα καταφέρεις. Μα τι μου συμβαίνει επιτέλους;
Θα μετρήσω για τελευταία φορά. Ένα, δυο… θεέ μου, γιατί;
Γιατί δεν είναι όνειρο, γιατί δεν είναι εφιάλτης όλο αυτό που ζω;
Τι σου έχω κάνει; Ποιον πείραξα στη ζωή μου και με τυραννάς έτσι; Πες μου, μίλα μου, δεν ακούς που σου φωνάζω;
Δεν ακούς πώς ουρλιάζει η ψυχή μου;
Πώς μπορεί ν’ αντέξει τόσον πόνο μια μάνα;»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot