FOLLOW US: facebook twitter

Γεωργιόπουλος: Δεν συμμετέχουμε χωρίς συναίνεση των συγγενών

Ημερομηνία: 05-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35008″ img_size=”full”][vc_column_text]Δεν στηρίζει τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακίστου η Π.Ε. Ηλείας και η Π.Δ.Ε.

Τη δική του θέση για το θέμα που προκλήθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για τα δέκα χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές του, έδωσε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Σχολίασε πως υπήρχαν αντιδράσεις από την αρχή από τον ίδιο για το συναυλιακό σκέλος των εκδηλώσεων και κακώς τυπώθηκαν προσκλήσεις από το σύλλογο, χωρίς να έχει ληφθεί η σχετική απόφαση χρηματοδότησης και συνδιοργάνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

«Στην επαφή μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε προκειμένου να διοργανώσει εκδηλώσεις στην μνήμη των δέκα χρόνων, βεβαίως σε συνεργασία και συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων ή όσων έχουν ενδιαφέρον γύρω από αυτό το μεγάλο ζήτημα. Είναι αλήθεια ότι ένα σκέλος αυτών των εκδηλώσεων μας έβρισκε από την αρχή αντίθετους. Και αναφέρομαι στο συναυλιακό μέρος. Νομίζω ότι το μνημόσυνο αυτό καθαυτό ή η προβολή ενός βίντεο από τις πυρκαγιές ή η έκθεση φωτογραφίας από τις πυρκαγιές, είναι ένα θέμα που κανέναν δεν θα μπορούσε να ενοχλήσει.

Αντίθετα θα επανέφεραν στη μνήμη μας για να μην ξεχνάμε τα τραγικά αυτά γεγονότα. Το δεύτερο μέρος που αφορούσε τη συναυλία μας είχε προβληματίσει πάρα πολύ και είχα πει στον πρόεδρο του συλλόγου πως δεν θα ήθελα να είμαι σε αυτό το δεύτερο σκέλος και είχα δηλώσει και τη διαφωνία μου αλλά έμενε να κάνω μια εσωτερική ενημέρωση και συνεννόηση με τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Σε αυτό το διάστημα με επισκέφθηκαν συγγενείς των θυμάτων που και προφορικά μου δήλωσαν την αντίθεσή τους για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στις οποίες φερόμεθα, χωρίς ακόμα να έχουμε πάρει απόφαση και νομίζω ότι αυτό δεν έπρεπε να έχει συμβεί, δεν έπρεπε να εκδοθούν και κυκλοφορήσει προσκλήσεις από τη στιγμή που δεν υπήρχε έγκριση από τα όργανα της Περιφέρειας» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τους συγγενείς των θυμάτων και την απόλυτα σεβαστή θέση τους για το θέμα, την οποία ακολούθησε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας. «Είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι τους οποίους οφείλαμε να ακούσουμε και να σεβαστούμε με κατάνυξη θα έλεγα και με απόλυτο τρόπο τη γνώμη τους» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος και επισήμανε πως μετά από αυτό ενημερώθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος πως η ΠΔΕ και η ΠΕ Ηλείας δεν μπορούν να συμμετάσχουν, από την στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση.

Έτσι το θέμα αποσύρθηκε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως είπε ο κ. Γεωργόπουλος, ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να κατανοήσουν πως «με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη αυτών των ανθρώπων, στον πόνο των συγγενών τους και στον τρόπο που αυτοί θέλουν να βιώσουν αυτές τις στιγμές μνήμης δεν μας επέτρεπε καμία άλλη τοποθέτηση εκτός από το συμμετέχουμε χωρίς τη θέλησή τους».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot