FOLLOW US: facebook twitter

Γερούν γερά!

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”65187″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το φαινόμενου του ακραίου πολιτικού καιροσκοπισμού

Πάνε  περίπου τρεισήμισι χρόνια από τότε που ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και γυρολόγος της πολιτικής –Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Δράση, Ποτάμι και ξανά πίσω στη Ν.Δ.– Λυκούργος Λιαρόπουλος είπε εκείνο το αμίμητο «Γερούν βάστα γερά», σχολιάζοντας το διαπραγματευτικό «μπρα ντε φερ» του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Φυσικά αμέσως μετά παραιτήθηκε, αφού παρά τις επιφυλάξεις, τις διαφοροποιήσεις ή τις κάθετες διαφωνίες, δε νοείται Έλληνας πολιτικός να συντάσσεται δημόσια (είτε ιδιωτικά) με τον δανειστή, υπονομεύοντας την επίσημη θέση της χώρας, ακόμη κι αν αυτή είναι λανθασμένη.

Γιατί το υπέρτατο καθήκον είναι το πατριωτικό και αυτό οφείλει σε τελική ανάλυση να υπερισχύει του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς το δημόσιο συμφέρον. Αλλά προφανώς η απόσταση που χωρίζει ένα τέτοιο πολιτικό μενταλιτέ από την λογική του «Γερούν γερά», είναι τεράστια. Κι αν κάτι τέτοιο φάνταζε εκείνη την εποχή αδιανόητο ως αδιαμφισβήτητη ένδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού, ακόμη και οι πιο ευφάνταστοι αναλυτές δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν το κρεσέντο ακραίου καιροσκοπισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσα σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανέρωσε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει στον απόλυτο βαθμό είναι η ανάληψη της εξουσίας και κατ’ επέκταση η με κάθε τρόπο αποδυνάμωση του αντιπάλου, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ζημία για το εθνικό συμφέρον.

Πρώτα απαίτησε από τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί (μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ παρακαλώ, η οποία εκδόθηκε εξ’ αφορμής της συνάντησης των δύο) να είναι προσεκτικός στις τοποθετήσεις του και να μην διαλαλεί ότι τελείωσαν τα μνημόνια για την Ελλάδα. Η απάντηση η οποία ουσιαστικά εξευτέλισε τον Μητσοτάκη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ήρθε σε πρόσφατη ομιλία του επιτρόπου στο ευρωκοινοβούλιο, όπου χαρακτήρισε ψεύτες όσους κάνουν λόγο για τέταρτο μνημόνιο. Σα να μην έφτανε αυτό, χθες η ΕΦΣΥΝ αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της ότι την περασμένη εβδομάδα που βρισκόταν στο Βερολίνο, ο Μητσοτάκης προέτρεψε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας «να μην “χαριστεί” στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα “στραβά μάτια” για τη μη υλοποίηση των περικοπών των συντάξεων. Φέρεται δε να τον προειδοποίησε να μην “υποκύψει”, διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του καγκελάριο Μέρκελ αλλά και δημόσια…».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το ίδιο ζήτησε κι από την ίδια την Μέρκελ –οποία ξεφτίλα!– κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ, στο οποίο τής «μετέφερε την ανησυχία του από πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε “συναλλαγή” και “εξυπηρετήσεις” της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα»! Η καγκελάριος ούτε λίγο ούτε πολύ του απάντησε πως δεν την αφορούν τα ιδιαίτερα κομματικά του συμφέροντα και τον έστειλε στην ευχή της Παναγίας.  Αχ, πού είναι εκείνες οι εποχές που ο Γερούν βαστούσε γερά… Πού…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot