FOLLOW US: facebook twitter

Γενική Συνέλευση χθες του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου: «Υποχρεωτικά τα 4χρονα στα Νηπιαγωγεία, όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία»

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60983″ img_size=”full”][vc_column_text]Η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση αλλά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς όπως η αξιολόγηση, οι μόνιμοι διορισμοί και η εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους κυριάρχησαν στη χθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας.

Στη συνέλευση που έγινε ενόψει της 87η Γεν. Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε. στην Αθήνα, τοποθετήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αλλά και δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θέτοντας επί μέρους ζητήματα που τους απασχολούν όπως η αποδυνάμωση των μικρών περιφερειακών μονάδων μέσω της εγγραφής των παιδιών σε εκτός ζώνης τους σχολεία, το θέμα της αξιολόγησης κ.α.

«Έχει βγει ΦΕΚ για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, παρ’ όλα αυτά οι σειρήνες και η παραφιλολογία με τους ιδιωτικούς σταθμούς έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτηροπούλου.

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών κ. Κατερίνα Σωτηροπούλου επισήμανε ότι πάγια και βασικά ζητήματα είναι οι μόνιμοι διορισμοί τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξισωθούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών με τους μόνιμους «γιατί όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες και δεν γίνεται να υπάρχει αντιμετώπιση με δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Αναφερόμενη στην δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, ξεκαθάρισε πως έχει βγει σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση της στους Δήμους της Ηλείας, «παρ’ όλα αυτά οι σειρήνες και η παραφιλολογία με τους ιδιωτικούς σταθμούς έχει προκαλέσει μια σχετική αναστάτωση και γ’ αυτό προσπαθούμε κι εμείς να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους γονείς, γιατί υπάρχουν πολλά τηλεφώνημα και μια ανησυχία». «Γι’ αυτό ζητήσαμε από τον κ. Υφυπουργό να τοποθετηθεί δημόσια και να μιλήσει ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε καθησυχαστικοί γιατί υπάρχει ο Νόμος, πρέπει να τηρηθεί και αυτό περιμένουμε από όλους».

Συμπληρωματικά, τόνισε ότι άλλαξαν και πάλι οι ζώνες, καλώντας τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στον τόπο κατοικίας τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς να τηρήσουν τις ζώνες ώστε να μην αποδυναμωθούν τα μικρά νηπιαγωγεία. «Έχουμε ήδη υπογεννητικότητα και ας μη συμβάλουμε κι εμείς σ’ αυτή την αποδυνάμωση. Με την υποχρεωτικότητα της Δίχρονης Εκπαίδευσης αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι και ο στόχος μας πρέπει να είναι το καλό των παιδιών» είπε, και πρόσθεσε πως βάση των στοιχείων που έχουν από το πληροφοριακό τους σύστημα και με δεδομένο ότι θα έρθουν παιδιά στο προνήπιο, τα νηπιαγωγεία επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες στους χώρους τους.

Ακόμα αναφέρθηκε στην αναμοριοδότηση η οποία παρότι δεν εντάσσεται στο διεκδικητικό πλαίσιο της Δ.Ο.Ε., θέλουν να δουν τι θα γίνει ενώ στο θέμα της αξιολόγησης τόνισε ότι αυτό που θέλουν είναι να γίνει σωστά με επιμόρφωση και βελτίωση για να γίνουν καλύτεροι. «Αυτό είναι η αξιολόγηση και όχι ένας εύκολος τρόπος να κάνουμε απολύσεις» σχολίασε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot