FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: Να ακυρωθεί η μεταβίβαση του Ενωσιακού στο Υπερταμείο

Ημερομηνία: 18-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73629″ img_size=”full”][vc_column_text]Με αφορμή την μεταβίβαση στο Υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου που εξυπηρετούν ευρύτερους κοινωνικούς σκοπούς, ο κ. Κουτσούκος επισκέφτηκε το Ενωσιακό Γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του στον Πύργο και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ηλείας κ. Άρη Κουλούρη για την λειτουργία του και την προσφορά του στον Τοπικό Αθλητισμό.

Ο κ. Κουτσούκος ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο που έχει πραγματοποιήσει η Ε.Π.Σ. Ηλείας και τις επενδύσεις που έχει κάνει, ώστε στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού Γηπέδου να πραγματοποιούνται αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, να αθλούνται και να προπονούνται τοπικές ομάδες και να διεξάγονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Ενημέρωσε τον κ. Κουλούρη ότι με την από 19-9-2018 ερώτηση του, έχει θέσει προς την Κυβέρνηση το θέμα της μεταφοράς των 51 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πύργου στο Υπερταμείο, που ίδρυσε η Κυβέρνηση με το Ν. 4389/2016. Μεταξύ αυτών των ακινήτων ευρίσκεται και το με αριθμό 5284 και ΚΑΕΚ 151776116001 (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-2018) στο οποίο περιλαμβάνεται το Ενωσιακό Γήπεδο.

Ο μόνος τρόπος, όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούκος ώστε να συνεχίσει στο μέλλον να λειτουργεί απρόσκοπτα το Ενωσιακό Γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του υπέρ της τοπικής κοινωνίας και του αθλητισμού, είναι να ακυρωθεί η απόφαση της μεταβίβασής του (ΦΕΚ Β΄ 2320/19-6-2018). Σ΄ αυτή την κατεύθυνση διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. ότι εκτός από τις μέχρι σήμερα Κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες (ερωτήσεις και τροπολογίες) για το θέμα των 10.119 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα και των 51 ακινήτων στο Δήμο Πύργου, θα αναλάβει και ξεχωριστή πρωτοβουλία απευθυνόμενος και στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταβίβαση και μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να διασφαλιστεί και μελλοντικά ότι το Ενωσιακό Γήπεδο της Ε.Π.Σ. Ηλείας θα συνεχίσει να λειτουργεί σε όφελος του ηλειακού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot