FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: «Αρρυθμίες στην οικονομική υποστήριξη αποσπασμένων Αστυνομικών της Δ.Α. Ηλείας»

Ημερομηνία: 08-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”744″ img_size=”full”][vc_column_text]Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε η Κ.Ο ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο Γ. Κουτσούκος, με θέμα  «Αρρυθμίες στην οικονομική υποστήριξη αποσπασμένων Αστυνομικών της Δ.Α. Ηλείας»

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχουν αποσπαστεί  πέντε (5) Αστυνομικοί στην Δ.Α. Χίου , δύο (2) στην Ορεστιάδα, ένας (1) στην Κω , ένας (1) στην Μυτιλήνη και την 30η/6/2017 με την υπ΄ αριθμ. 6423/17/13/3716 διαταγή του Υπουργείου αποσπάστηκε άλλος ένας (1) στην Δ.Α. Χίου για την ενίσχυση της υπηρεσίας Τ.Δ.Μ.,η οποία αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού.

Από καιρό έχουν παρατηρηθεί σημαντικές αρρυθμίες σχετικά με την οικονομική υποστήριξη των αποσπασμένων Αστυνομικών. Στις αρχές του μήνα πρέπει να προκαταβάλλονται τα έξοδα διαμονής και το 50% της σίτισης, ποσό το οποίο ανέρχεται στα 1.700 ευρώ. Για το μήνα Σεπτέμβριο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας δεν έχουν ακόμα καταβάλει τα χρήματα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα διαμονής και σίτισης. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα ποσά αυτά χορηγούνται μέσω της FROΝΤEX και έχουν ήδη καταβληθεί τις Ελληνικές Αρχές.

Είναι επιτακτική  ανάγκη η εξεύρεση λύσης άμεσα, ώστε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να εξασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες διαμονής και σίτισης στους χώρους απόσπασής του. Είναι απαράδεκτο να αναγκάζονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους ή να αναζητούν φιλοξενία,  μη μπορώντας να ανταποκριθούν στην κάλυψη οικογενειακών και προσωπικών αναγκών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών;
  2. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις που δημιουργούνται στην Α.Δ. Ηλείας;

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot