FOLLOW US: facebook twitter

«Βραδιά Ερευνητή» μια μεγάλη γιορτή

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Κατέπληξαν με τις παρουσιάσεις και τις γνώσεις τους οι μαθητές οχτώ σχολείων της Ηλείας

Μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, μια γιορτή των μαθητών που κατέληξαν με τις καλοδουλεμένες παρουσιάσεις και τις γνώσεις του, ήταν η «Βραδιά Ερευνητή» που στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το Λάτσειο, στην κεντρική πλατεία του Πύργου και που πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 8 σχολεία της Ηλείας που παρουσίασαν ενδιαφέρουσες ερευνητικές εργασίες, αποδεικνύοντας ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά στα σχολειά τους και ότι τα ενδιαφέροντα των παιδιών περνούν πλέον και σε πεδία επιστημονικά με έναν πλούτο γνώσεων με την συμβολή βεβαίως των εκπαιδευτικών τους. Μέσα από αυτήν τους την ενασχόληση, αναδεικνύονται και μαθητές- εξαιρετικά ταλέντα που θα στραφούν όπως φαίνεται στο μέλλον στην έρευνα και τις επιστήμες επαγγελματικά. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή, που απευθυνόταν στους μαθητές και το ευρύ κοινό, είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Η Βραδιά του Ερευνητή – Researchers’ Night 2017 με θέμα «Γίνε και εσύ ερευνητής» οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το 3ο & 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο Καράτουλα. το Γυμνάσιο Γουμέρου, το 4ο ΓΕΛ Πύργου, το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου και το ΕΚΦΕ Ηλείας. Η οργάνωση της δράσης εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών γίνεται από την κ. Μ. Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, που με πολύ αγάπη και φροντίδα συνέβαλλε καθοριστικά, όπως και στην ημερίδα για τον Εγκέφαλο, για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς.

Η εκδήλωση της Παρασκευής, θα πρέπει να πούμε ότι ήταν μια συνέχεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε για τον ‘Εγκέφαλο’ το προηγούμενο Σάββατο. Γι αυτό και οι μαθητές των συνεργαζόμενων Σχολείων παρουσίασαν τις εργασίες τους από τη συμμετοχή τους στη Διεθνή δράση Εβδομάδα ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο/ Brain Awareness Week. Οι μικροί εξερευνητές της βραδιάς, μαθητές δημοτικών Σχολείων, είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τον πολύπλοκο εγκέφαλο με απλά υλικά, και να κατασκευάσουν νευρώνες, εγκεφάλους με χαρτί και πλαστελίνη και βεβαίως να συνομιλήσουν με ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η βραδιά είχε και live πειράματα Χημείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μαθητές σχολείων αλλά και το ΕΚΦΕ Ηλείας με τον εκπαιδευτικό κ. Ηλία Καλογήρου,  ενώ το IEK Σμαρνάκη έδωσε το δικό του «παρών», ετοιμάζοντας λιχουδιές- έκπληξη και λουκουμάδες για τους μικρούς ερευνητές, στους οποίους δόθηκαν και έπαινοι για την συμμετοχή τους, αναμνηστικά μολύβια της δράσης, μπαλόνια κτλ.και η όλη βραδιά απέκτησε γιορτινό κλίμα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1494833881875-d7c3ca5f-123a-0″ include=”26790,26789,26788,26787,26786,26785,26784,26783″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot