FOLLOW US: facebook twitter

Βούλα Παπαγιάννη: «Βλέπω όλες τις ταινίες με στοργή και σεβασμό στην δημιουργία»

Ημερομηνία: 12-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

papagianni-voula

Συνέντευξη του μέλους της Κριτικής Επιτροπής του 19ου Φεστιβάλ στους: Κατερίνα Γκουλή, Γιώργο Νέλο & Πολυξένη Κωνσταντίνου

Με τι ασχολείστε αυτόν τον καιρό;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για αυτήν την πρόσκληση, θέλω και εγώ να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας. Είναι μία πολύ δημιουργική διαδικασία. Ασχολούμαι με τα θέματα του ρατσισμού και τα θέματα που αφορούν στον εξαγνισμό κάθε ατόμου.

Τι σας εμπνέει για να γράψετε;

Με εμπνέουν οι καθημερινές καταστάσεις, αλλά και προβλήματα μείζονα της εποχής. Μπορεί να με εμπνεύσει ένα πρόσωπο, αλλά μπορεί να με εμπνεύσει και ένα πολύ σοβαρό επιστημονικό άρθρο που διάβασα.

Μάθαμε ότι συνεργάζεστε με τα παιδιά, σας αρέσει να συνεργάζεστε μαζί τους; Τι νομίζετε ότι μπορείτε να δώσετε και να πάρετε από αυτή την συνεργασία;

Συνεργάζονται τα παιδιά μαζί μου και χαίρομαι πάρα πολύ και είμαι ευγνώμων για αυτό. Από τα παιδιά σίγουρα μπορεί κανείς να πάρει την φρεσκάδα των ιδεών τους, την ελπίδα για το μέλλον, μια καθαρή ματιά για το πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο κόσμος. Εγώ πιστεύω πως μπορώ να τους δώσω την σκέψη μου και τις λίγες γνώσεις που μπορώ να έχω μέχρι τώρα. Και κυρίως τον σεβασμό μου.

Με ποιο κριτήριο αξιολογείτε τις ταινίες που βλέπετε;

Βλέπω όλες τις ταινίες με στοργή και σέβομαι την δημιουργία κάθε καλλιτέχνη. Και έχω κάποια αισθητικά κριτήρια και τις παιδαγωγικές αξίες που ενέχονται μέσα στο σενάριο και τα μηνύματα που στέλνονται για τους νέους.

Πώς σας φαίνεται το φεστιβάλ μας και τι γνώμη έχετε για την δράση του;

Ωραία, εμένα μου φαίνεται πως είναι μία καταπληκτική και πολιτιστική δράση υψηλού περιεχομένου, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την πολιτεία και θεωρώ ότι είναι μία υπεραξία πολιτισμού. Εγώ ζηλεύω τα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και εγώ σαν παιδί θα ήθελα να μπορώ να συμμετέχω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, δεν υπήρχε φυσικά. Εγώ είμαι παιδί που πήγε στο σχολείο όταν ξεκίνησε η διδακτορία οπότε καταλαβαίνετε ότι ο πολιτισμός δεν συνάδει με την διδακτορία.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot