FOLLOW US: facebook twitter

Αυγούστιασε: Το φιλί

Ημερομηνία: 29-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69771″ img_size=”full”][vc_column_text]Εκείνο το βράδυ έβλεπε την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού. Μεγάλη και λαμπρή, όπως ακριβώς πρέπει να είναι η Σελήνη τον Αύγουστο, λίγο πριν έρθει το φθινόπωρο. Οι πολλοί έτρεχαν στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, στα πάρκα, στις πλατείες και στις συναυλίες, ακόμη και στις παραλίες, όπου ο κόσμος γιόρταζε την ουράνια θεά, που με τη μεγαλοπρέπειά της θα έκλεινε επισήμως το ελληνικό θέρος.

Εκείνη προτίμησε να την παρακολουθήσει κάνοντας βόλτα στους δρόμους, περπατώντας στα ήσυχα στενά. Αισθανόταν τυχερή που μπορούσε τέτοιες μέρες και τέτοιες ώρες να περπατάει ανάμεσα σε όμορφα σπίτια και σε δρόμους με πυκνά δέντρα. Τελευταία ευκαιρία να απολαύσει την καλοκαιρινή γαλήνη. Ερχόταν ο Σεπτέμβριος.

Ο καιρός δεν θα άλλαζε δραματικά, ακόμη κάποιοι θα έφευγαν για διακοπές, η θάλασσα θα ήταν υπέροχη και τα μπάνια απολαυστικά. Αλλά από την επομένη, πρωινό Δευτέρας, η πόλη θα άρχιζε να μπαίνει σε άλλους ρυθμούς – ένας κύκλος απόψε έκλεινε και ένας άλλος άνοιγε. Η πόλη θα γέμιζε πάλι.

Οταν ήταν παιδί, το τέλος του καλοκαιριού το μέτραγε με τα μπάνια στη θάλασσα -πρωί και απόγευμα έπιαναν για δύο- και με τα παγωτά.

Δεν ήθελε να έρθει το φθινόπωρο, δεν ήθελε να έρθει ο χειμώνας, κι ας λάτρευε τη μυρωδιά του παγωμένου βοριά. Αφού δεν γινόταν να γυρίσει τον χρόνο πίσω, να κουρδίσει ξανά από την αρχή το ημερολόγιο, επιθυμούσε βαθιά ακόμα ένα καλοκαίρι που θα ξεκινούσε αμέσως μόλις τελείωνε το τωρινό.

Ολόκληρη χρονιά δεν μπορούσε να έχει, ας της χαριζόταν τουλάχιστον ένα καλοκαίρι. Πριν αποκοιμηθεί άνοιξε τις φωτογραφίες των διακοπών και τις κοίταξε όλες, μία μία,. Κι ήταν αλήθεια γεμάτες ομορφιά: φαράγγια, δέντρα, ποτάμια, θάλασσες, πλοία, στεριές και νησιά. Σε κάποιες είδε και τον εαυτό της να χαμογελά.

Την άλλη μέρα ξύπνησε νωρίς. Θα συναντούσε τον φίλο της που γυρνούσε από τις διακοπές με τους γονείς του. θα του έδινε ένα φιλί έτσι όπως μόνο οι έφηβοι ξέρουν να φιλούν.

Ένας νέος κύκλος της ζωής άρχιζε…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot