FOLLOW US: facebook twitter

«Από αυτό τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς!»: Μήνυμα αλληλεγγύης από τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Ημερομηνία: 29-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37417″ img_size=”full”][vc_column_text]-Πιστοποιητικά Κοινωνικής Προσφοράς, τους απένειμε χθες ο Δήμαρχος Γ. Λιατσής

-Για 6η χρονιά συνεχίζεται το «ταξίδι»- Εγγραφές από 4 Σεπτέμβρη

Μήνυμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης σε μια κοινωνία που περνά δύσκολα, έδωσαν για ακόμα μια χρονιά 40 και πλέον εθελοντές εκπαιδευτικοί του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, που χθες παρέλαβαν από το Δήμαρχο της πόλης Γαβρίλη Λιατσή «Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προσφοράς» εκφράζοντας τις ευχαριστίες όλων για την αφιλοκερδή εθελοντική τους δράση.

Στην καθιερωμένη, ετήσια συνάντηση με το Δήμαρχο, που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο, παρουσία ενός μεγάλου αριθμού εθελοντών αλλά και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χάρη Αντύπα και του αντιδημάρχου Διονύση Μπέλτσου, ο ιδρυτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Χρήστος Αθανάσουλας, φανερά συγκινημένος, μίλησε για τον αγώνα που έδωσαν τη σχολική χρονιά που πέρασε, στηρίζοντας περισσότερα από 200 παιδιά, από τους μισούς Δήμους της Ηλείας, ενώ ανακοίνωσε πως προχωρούν αισίως στην 6η χρονιά με τις εγγραφές να ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου απογευματινές ώρες στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Λυκείου της πόλης.

«Κάθε φορά- μπορεί να φαίνεται κοινότυπο- δε το πιστεύω λέω, πάλι τα καταφέραμε! Καταφέραμε να βγάλουμε μια χρονιά αγώνα, να βοηθήσουμε πάλι περισσότερα από 200 παιδιά, από τους μισούς δήμους της Ηλείας. Να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης σε μια κοινωνία που περνά δύσκολα και αυτές οι δυσκολίες κάνουν το καθένα συχνά να κλείνεται στον εαυτό του. Εμείς δώσαμε ένα μήνυμα το πώς μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να πετυχαίνουμε στόχους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί και φέτος, η προσπάθεια στην γ’ λυκείου ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη.

Βέβαια συμβαίνει και το πικρό όσοι ξέρουν από εκπαίδευση, καταλαβαίνουμε τι πικρό είναι να έχεις κάθε χρόνο επιτυχίες και σημαντικές αλλά όλη η κοινωνία να περιμένει μια επιτυχία επιτρέψτε μου να πω «κράχτη» για να πει τα συγχαρητήρια της. Φέτος είχαμε την πρώτη γιατρίνα την Ελένη Παυλή και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι και άλλα περισσότερα από 24 παιδιά που πέτυχαν αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά στην α’ και β λυκείου και η χαρά μας είναι για την πρόοδο αυτών των παιδιών» επισήμανε ο κ. Αθανάσουλας και επανέλαβε «για να το χωνέψει και η κοινωνία καλά» όπως είπε, πως όλη αυτή η δουλειά γίνεται χωρίς κανένα υλικό όφελος για τους εθελοντές.

«Αφιλοκερδώς, οι μισοί τουλάχιστον από εδώ είστε άνθρωποι που δεν έχετε ακόμα καμιά επαγγελματική αποκατάσταση, παρόλα αυτά, βρίσκεται το κουράγιο και το χρόνο και έρχεστε και βοηθάτε παιδιά που χωρίς τη δική σας βοήθεια δεν θα τα είχαν καταφέρει να προοδέυσουν όπως προοδεύουν τώρα. Να είστε καλά, να είμαστε καλά, να έχουμε δύναμη να ξεκινήσουμε πάλι τις επόμενες μέρες».

«Χρειαζόμαστε όλοι!»

Ο κ. Αθανάσουλας, με την ευκαιρία της συνάντησης, τόνισε ότι για να συνεχιστεί αυτό το υπέροχο ταξίδι, χρειάζονται όλοι και δεν περισσεύει κανείς. «Χρειαζόμαστε όλοι, μακάρι να έχετε τη δύναμη να είστε όλοι ξανά, χρειαζόμαστε όμως και άλλους, χρειαζόμαστε εθελοντές από κάθε ειδικότητα, μη νομίζει κανείς ότι είμαστε μια οργανωμένη κλειστή κοινωνική δράση και ήδη οι εθελοντές αρκούν.

Το πρώτο πιστοποιητικό απονεμήθηκε από τον κ. Λιατσή στον κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, ο οποίος υποστήριξε πως τα συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές, τα νέα παιδιά που βοηθούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο και όχι στον ίδιο που στηρίζει τη δομή ως συνταξιούχος.

 

Όχι, δεν περισσεύει κανείς από αυτό τον αγώνα, αντίθετα υπάρχουν ελλείψεις πολλές σε κάθε ειδικότητα. Ήδη κάποιοι από εμάς δε θα μείνουν εδώ το χειμώνα, γιατί αναζητούν εργασία σε άλλες πόλεις. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλοι που θα συγκινηθούν, θα παραδειγματιστούν από τη δική σας δράση και θα θελήσουν να έρθουν να συμμετάσχουν και να ζήσουν και αυτοί αυτό το ωραίο ταξίδι. Γιατί το λέμε συχνά μεταξύ μας, είναι ένα ωραίο ταξίδι».

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, ο οποίος πέρα από τη διδασκαλεία Φυσικής βοήθησε και στο συντονισμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου διορθώνοντας πράγματα αλλά και όλους του εθελοντές εκπαιδευτικούς και όσους βοήθησαν για τη λειτουργία του φροντιστηρίου. Επίσης, τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση του σχολείου κάτι που όπως είπε δεν είναι αυτονόητο.

Γ. Λιατσής και Χ. Αντύπας: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!»

Ο κ. Λιατσής, έκανε ειδική αναφορά στον εκπαιδευτικό κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, σε μια άλλη εποχή, όταν και ο ίδιος ήταν δάσκαλος σε λύκειο της πόλης, και εξήρε το ήθος, την εντιμότητα και την προσφορά του στην εκπαίδευση. «Δε περίμενα να δω εδώ το Βασίλη Σωτηρόπουλο, τον οποίο γνώρισα όταν πρωτοήρθε στον Πύργο. Από τότε διέκρινα ότι είναι σπουδαίος εκπαιδευτικός και πως θα άφηνε εποχή στον τόπο μας όπως και άφησε» είπε και πρόσθεσε «Οι νέοι που διδάσκουν πρέπει και αυτοί διαρκώς να διδάσκονται. Ο δάσκαλος μένει μια ζωή δάσκαλος.

Περιουσιακό σας στοιχείο το οποίο διαθέτετε είναι η γνώση σας. Είναι πολύ σπουδαίο να το εκχωρείτε σε κάποιον άλλον με οποιοδήποτε τρόπο και ιδιαίτερα μέσα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που ο Χρήστος με επιμονή πολλά χρόνια διατηρεί. Και εγώ από την ημέρα που έγινα ξανά δήμαρχος θέλησα να είμαι συμπαραστάτης του και συνοδοιπόρος του. Δε μετρά μονάχα η γνώση για να γίνεις δάσκαλος, μετρά και η δυνατότητα που έχεις να μεταφέρεις εκείνα που ξέρεις και εσείς για να τολμάτε να πηγαίνετε σε φροντιστήριο και μάλιστα κοινωνικό να κάνετε μάθημα, θα πει ότι έχετε ταλέντο και τη δυνατότητα.

Και για αυτό θέλω να σας συγχαρώ γιατί αυτό είναι περίσσευμα ψυχής που δίνεται, μη αποτιμώμενο και μη απεικονιζόμενο από το χαρτάκι που θα σας δώσουμε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα παιδιά όλου του κόσμου εμείς ταπεινά εδώ. Η δουλειά η δική σας προσθέτει, πρόσθετη αξία στη δουλειά του σχολείου η οποία πιστεύουμε, ελπίζουμε και αν πέρναγε από το χέρι μας θα το κάναμε, να γίνει πιο ποιοτική πιο καλή, πιο δυνατή, οπότε να απεξαρτηθεί ο μαθητής από όλα τα φροντιστήρια και μαζί Χρήστο ας κλείσει και το Κοινωνικό φροντιστήριο την ημέρα που η εκπαίδευση θα έχει πάρει τη σωστή μορφή. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Με τη σειρά του και ο κ. Αντύπας απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τονίζοντας ότι ανιδιοτελώς επιτελούν το συγκεκριμένο λειτούργημα, παρέχοντας δωρεάν τις γνώσεις τους σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, για να κατακτήσουν τους στόχους τους. «Μακάρι το παράδειγμα σας να το ακολουθήσουν και άλλοι συνδημότες μας και με το συντονισμό της δημοτικής αρχής που είναι απαραίτητος να καταφέρουμε να κατακτήσουμε και άλλες κορυφές της κοινωνικής αλληλεγγύης».[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1503992457631-36538258-de1f-2″ include=”37421,37423,37424,37425,37426,37427,37428″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot