FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τροπαιούχος ο Αστέρας

Ημερομηνία: 30-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Τον 47ο τελικό του Κυπέλλου Ηλείας πήρε ο Αστέρας Αμαλιάδας. Είναι η 14η φορά που κατακτά το Κύπελλο και είναι ο πολυνίκης του θεσμού. Φιναλίστ ο Α.Ο. Ξενοφών Κρέστενας, που πλέον συγκαταλέγεται στις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του τόπου μας.

*MVP του αγώνα μετά από ψηφοφορία των αθλητικογράφων που κάλυψαν τον αγώνα, αναδείχτηκε ο Αλμπερτ Ενγκουέμ, σκόρερ του ενός τέρματος και κορυφαίος αμυντικός.

*Ο Αστέρας ως Κυπελλούχος θα αντιμετωπίσει στις 25/4 τον Παναρκαδικό για την επόμενη φάση του θεσμού, στην Αμαλιάδα.

*Στο μεταξύ ετοιμάζεται εκστρατεία των φιλάθλων της ομάδας για το κυριακάτικο παιχνίδι στη Ζάκυνθο. Όλοι μαζί για τη νίκη και την ανάδειξη του Αστέρα ως πρωταθλητού στον 5ο όμιλο. Δεν θα ακολουθήσει ο Ενγκουέμ (4 κίτρινες).

*Ρέφερι της συνάντησης ο Χρ. Βεργέτης (Αρκαδίας).

 

Ο ΠΑΟΒ παίζει τη χρονιά

Ο Πανηλειακός υποδέχεται τον Παμβουπρασιακό. Τα σχετικά με τις ομάδες είναι γνωστά. Δεν χρειάζεται παραπέρα σχολιασμός. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ο παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ…

*Διαιτητής ο Γιαννόπουλος Μεσσηνίας πασίγνωστος, καθώς έχει φάει τα… ψωμιά του. Βοηθοί από Ηλεία (Καραμέρος, Λιάπης).

 

Αρχίζουν οι… τελικοί

Εμείς ψάχναμε, γιατί δεν αγωνίστηκε ο Κον στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και εκείνος έλυσε τη συνεργασία του με τον Κόροιβο! Πάμε για αλλαγή παίκτη στο δρόμο προς την τελική σωτηρία.

*Οι «μπλε» από αύριο και πέρα ξεκινούν τους τελικούς για τη σωτηρία, με στόχο τις δύο νίκες που θα τους διατηρήσουν στα μεγάλα «σαλόνια». Η αρχή γίνεται στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

*Η προϊστορία είναι δυσμενής για την ομάδα του Καλαμπάκου, η οποία έχει χάσει τρεις φορές σε ισάριθμες συναντήσεις. Πέρσι 75-60, πρόπερσι 92-78 και την πρώτη χρονιά 84-71.

*Ρέφερι του αγώνα οι Πηλοΐδης (Αττικής), Μπήτης (Ανατ. Μακεδονίας), Μαλαμάς (Κρήτης) από το πάνω ράφι.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πριν μπούμε στην εβδομάδα των Παθών, οι ομάδες περνούν τα δικά τους πάθη και αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, έχουμε σε πλήρη εξέλιξη την 28η αγωνιστική. Περιμένουν όλοι και το ομολογούν για μια ισοπαλία που λένε πως ευνοεί τις ενδιαφερόμενες ομάδες, αλλά εμείς δεν τα πιστεύουμε αυτά. Είναι μια εύκολη αγωνιστική και με έκδηλη αγωνία περιμένουμε την εξέλιξη ενός άλλου αγώνα ισοδύναμων ομάδων, οι οποίες είχαν έρθει ισοπαλία και στον α΄ γύρο!

*Δύσκολα θα έρθει το διπλό. Αυτό είναι σίγουρο!

 

Οκτώ και ο Σωτηρόπουλος

Να επανορθώσουμε ένα λαθάκι στο μέτρημα των γκολ του Γιάννη Σωτηρόπουλου. Ο παίκτης του Πανηλειακού έχει οχτώ γκολ και όχι εννέα, όπως γράψαμε προχτές. Μας διόρθωσε ο αναγνώστης της στήλης, φίλος και συνάδελφος, ο συνταξιούχος δάσκαλος Πάνος Σπηλιόπουλος, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε. Διαθέτει ο Πάνος τρομερό αρχείο και είναι γνώστης της Γ΄ Εθνικής πανελλήνια!

 

«Φτωχός» ο μέγας τελικός

Απ’ όλες τις απόψεις ο 47ος τελικός ήταν «φτωχός». Ίσως ο φτωχότερος όλων των τελευταίων τελικών που έχουν διεξαχθεί  υπό τη…σκέπη της παρούσας ΕΠΣΗ. Ούτε ένα χάπενινγκ για δείγμα. Καλά πεισματικά έχουν καταργήσει και μέσα από την προκήρυξή τους το κύπελλο-αναμνηστικό στο φιναλίστ, μετά το κάζο του 2014. Φτωχό το κύπελλο στον Κυπελλούχο Αστέρα. Δεν υπήρχε ούτε μικροφωνική, ώστε να αναγγέλλονται τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οικονομική κρίση έχουμε, αλλά όχι κι έτσι. Είδαμε τον τελικό της Αρκαδίας και ενθουσιαστήκαμε από όλο το σκηνικό.

*Πουθενά δε συμβαίνει αυτό, δηλ. να δίνονται τα αναμνηστικά στους διαιτητές πριν τον αγώνα. Έγινε πάλι, όπως και πέρυσι και πρόπερσι. Αυτή τη φορά τα αναμνηστικά (φτηνιάρικα και αυτά) τα έδωσε ο Χρυσόστομος, ως επικεφαλής της εκπαίδευσης διαιτητών. Άλλοι επίσημοι δεν υπήρχαν άραγε;

 

Οι μικτές

Στη Συνέλευση της ΕΠΣΗ ουδείς μίλησε για τις μικτές! Μόνον οι γκαβοί δε βλέπουν ότι επιτυχία δεν υπάρχει. Κανένας δεν ψάχνεται. Τους ενδιαφέρει μόνο η ομαδούλα τους. Ο πρόεδρος ισχυρίζεται πως λόγοι οικονομικοί δεν επιτρέπουν δεύτερο προπονητή. Είναι ένα θέμα που μόνοι εμείς το αναφέρουμε. Κι όμως για τις μικτές πήραν από την ΕΠΟ επιχορήγηση 8.480 ευρώ και ξόδεψαν 7.900 ευρώ, άρα είχαν και κέρδος! Ας αφήσουν τις δικαιολογίες. Αυτή είναι η νοοτροπία τους και δεν αλλάζει.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Ο Γ. Μαρκαντωνάτος πήρε τον τέταρτο ορισμό του στη Β΄ Εθνική (Καραϊσκάκης-Αιγινιακός). Ο ένας βοηθός του είναι ο Γιάννης Καραλής. Ορισμό πήραν και οι παρατηρητές διαιτησίας Γιαννόπουλος (Ληξούρι), Καραγιάννης (Πύλος).

*Καλή κρίνεται η διαιτησία του έμπειρου Θανάση Γκατζόπουλου στον τελικό, όπως και των βοηθών του (Παναγόπουλος, Ρουμπάνης). Ήταν μέσα στις φάσεις και προστάτεψε τους παίκτες. Δεν είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Έδειξε από δύο κίτρινες εκατέρωθεν (Μπακατσέλος, Κωνσταντόπουλος, Μαρουκάκης, Μπανούσης). Τέταρτος ο Στάμος Σφυρής που επενέβη όταν έπρεπε.

*Πρωτοπόρησε η Επιτροπή Διαιτησίας. Έβαλε δύο παρατηρητές διαιτησίας! Κυριακάκης, Καραγιάννης. Έκαναν έκθεση και οι δύο άραγε ή έφτιαξαν μία μαζί; Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά!

Η ένσταση

Γελοιοποιήθηκαν οι Βλαχιωταίοι με την ένσταση που έκαναν κατά του Αστέρα. Πονηρός επαρχιωτισμός λέγεται αυτός!

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot