FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στο ψάξιμο ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 05-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πάει καιρός από τότε που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα στο κλειστό «Ήλιδα». Έμειναν οι ιαχές για τη νέα παραμονή, ιστορική θα λέγαμε, του Κοροίβου στα σαλόνια. Οι μεγάλοι του μπάσκετ δεν έχουν ακόμη περατώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Σε λίγο αρχίζουν οι ημιτελικοί των πλέι-οφ, όπου οι μεγάλοι (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Άρης και ΑΕΚ) θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

*Ακόμη, ακόμη δεν έχει κλείσει ο κύκλος της Α2. Ξέρουμε ήδη ότι ο Πανιώνιος επανέρχεται στα… σαλόνια, να δούμε και ποιος άλλος. Οι υπόλοιποι «κοιμούνται» ακόμη. Μόνον η Κύμη έκλεισε νέο προπονητή. Είναι ο Αρκάς, ο Καστρίτης που άφησε τα Τρίκαλα και ανέλαβε την ομάδα της Εύβοιας. Όλοι οι άλλοι ψάχνονται. Από τον Προμηθέα ως τα Τρίκαλα και από το Ρέθυμνο ως τον Κολοσσό. Εκεί ανήκει και ο Κόροιβος που ψάχνει για νέους χορηγούς και καλά κάνει.

*Υποψήφιος πρώτος και μοναδικός ο Ντίνος Καλαμπάκος, παγκρατιώτης, που άφησε άφωνη τη Basket League φέτος. Ως το πέσιμο των υπογραφών έχουμε καιρό. Είμαστε ακόμη στο Μάιο.

 

Ξέφυγε νωρίς το Λαμπέτι

Με μια εμφατική νίκη μέσα στο Σκουροχώρι, ο Ολυμπιακός της Ζαχάρως κρατήθηκε μέσα στην υπόθεση ανόδου. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 1-0, ισοφάρισε γρήγορα, προηγήθηκε και στην επανάληψη ολοκλήρωσε τη νίκη του με 3-1. Πρόσωπο της συνάντησης ο Κόσσυφας, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και συνετέλεσε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

*Ισόπαλο με αγγλικό σκορ (3-3) έληξε το άλλο παιχνιδάκι στο Καρκαλέτσι. Α.Ε.  Πηνείας και Ολυμπιακός Λαμπέτι μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς. Το παιχνίδι είχε τρομερή εναλλαγή στο σκορ. Έβαζε ο ένας, ισοφάριζε ο άλλος. Το σκορ άνοιξε ο Μπουντουβής (πέτυχε δύο γκολ) και το τρίτο ο Γαλάνης. Δύο γκολ πέτυχε ο Γάλλος Έλιοτ και το άλλο ο Κουβελιώτης για το Λαμπέτι. Η ομάδα του Κώστα Ντάβαρη έχει μεγάλο προβάδισμα ανόδου στην Α΄ τοπική.

 

Την «πάτησαν»

Στους Καλαματιανούς έμεινε η χαρά που απέκλεισαν εντελώς άδικα τον Πανηλειακό. Χάσανε στο 88΄ από το Κερατσίνι κι έμειναν με τη χαρά πως θα έπαιζαν στον τελικό και μάλιστα πως θα έπαιρναν το Κύπελλο. Ευνοήθηκαν από την κλήρωση, δύο φορές μέσα αλλά την «πάτησαν». Την περασμένη Κυριακή έκαναν ροτέισον στο τοπικό κι έχασαν 0-1 στο Μελιγαλά!

*Θα πληρώσουν κι ένα πρόστιμο στην ΕΠΟ για τα όσα έκαναν στο ματς με τον Πανηλειακό!

 

Όλο και πιο κοντά το Πελόπιο

Όλο και πιο κοντά στην άνοδο στην Α2 Κατηγορία βρίσκεται το Πελόπιο, μετά την ισοπαλία που πήρε απέναντι στον Πηνειακό, ο οποίος τον ακολουθεί σε απόσταση έξι βαθμών ενώ από κοντά βρίσκονται ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας και οι Λέοντες σε ισοβαθμία (14 βαθμοί) ενώ υποχώρησε η ΑΕΚ Πύργου στους 11 βαθμούς.

*Σημαντική νίκη για τους Λέοντες με 2-1 επί της ΑΕΚ Πύργου και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Η πυργιώτικη ομάδα προηγήθηκε με το Μπαχούρο, αλλά η δεύτερη ομάδα της Αμαλιάδας όχι μόνο ισοφάρισε αλλά στο 84΄ πήρε χρυσοφόρα νίκη (σκόρερς οι Τομαρόπουλος και Μπάκος).

 

Τέσσερις προπονητές!

Ατελείωτο το φετινό δράμα του Ηλειακού Βαρθολομιού. Η ομάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Καλή διοίκηση και με καλή επιλογή προπονητή και παικτών από την Αχαΐα. Ο Γιάννης Δανίκας παρότι ξεκίνησε με ήττα μέσα, από τη Θύελλα, συνέχισε με νίκες στο Χάβαρι και με τον Εθνικό Αμπελοκάμπου. Την 4η αγωνιστική έφερε 1-1 στο Λαντζόι κι έχασε φυσιολογικά από τον Ξενοφώντα και τη Νίκη Τραγανού. Όμως το διπλό στην Προοδευτική ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

*Κάπου εκεί έχασε η ομάδα τον προσανατολισμό της. Ο Δανίκας ζήτησε να φύγει συγκεκριμένος παίκτης, αλλά έφυγε ο ίδιος! Έτσι αποφάσισε το Δ.Σ. του Τζίκα. Όμως τα αποτελέσματα με τον Φερέτο στον πάγκο δεν ικανοποιούσαν και ήρθε ο Αριδάκης. Έφερε κάποια θετικά αποτελέσματα η ομάδα και ισοπαλία με Πανηλειακό, ενώ είχε νικήσει τη Δόξα. Όμως στο κρίσιμο σημείο ακολούθησαν διαδοχικά τέσσερις ήττες και επήλθε η κατάρρευση. Ακολούθησε και η παραίτηση του Νίκου Αριδάκη.

*Για τα πλέι-άουτ επελέγη ο Μιχάλης Καλαρίτης. Δεν αποδέχτηκαν οι Αθανασόπουλος και Δούμας! Τέσσερις προπονητές σε μια περίοδο. Αυτά δεν γίνονται! Είκοσι ένας βαθμοί στον πρώτο γύρο, δεκαέξι στο δεύτερο. Ιδού η κατάρρευση.

 

Όλα Κυριακή!

Η διοργανώτρια ΕΠΣΗ έχει σβήσει από το χάρτη το αγωνιστικό Σάββατο. Καθ’ όλο το έτος. Ας αφήσουμε το Κυριακή πρωί. Αυτό είναι ξεχασμένο και μόνο για τη Γ΄ τοπική. Όλοι Κυριακή απόγευμα, μαζί με ΠΑΟΒ και Αστέρα. Και καλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και τώρα;

*Που ν’ ακουστεί οχτώ ματς την Κυριακή συν ένα ο Αστέρας, ίσον εννέα και μόνον δύο Σάββατο. Τι τα θέλουν τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Να γίνονται μπροστά σε κενές κερκίδες; Έπειτα, τους αθλητικογράφους και τις εφημερίδες τις έχουν στη γωνία. Αυτοί είναι μόνο για τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot