FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πανηλειακή απόβαση στη Ζάκυνθο

Ημερομηνία: 12-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συνεχίζεται σήμερα στο νησί του Δ. Σολωμού, η περιπέτεια του Πανηλειακού στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Νέος αντίπαλος εκτός έδρας ο Α.Ο. Κατασταρίου, μια δυνατή ομάδα η οποία για όσους θυμούνται πέρυσι είχε αποκλείσει στη Ν.Μανολάδα τη Δόξα με σκορ 2-3 και μάλιστα με ανατροπή από 2-0. Το θυμάται αυτό καλά ο κόουτς Σπύρος Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι λίαν αγαπητός στο νησί από το πέρασμα πρόπερσι.

*Ο Πανηλειακός είναι έτοιμος. Θέλει να προχωρήσει στο θεσμό, κόντρα σε αυτή την ανεπανάληπτη κλήρωση του Βρύζα, που τον υποχρεώνει να παίξει τρεις φορές (εφόσον προκριθεί) μακριά από τον Πύργο. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Η ομάδα είναι καλά, όπως έδειξε και στο 8-0 του Σαββάτου. Το ματσάκι θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι για συγκοινωνιακούς λόγους και θα σφυρίξει ο Αχαιός Τσιρογιάννης, ο οποίος είναι καινούριος στον πίνακα Γ΄ Εθνικής.

Τι εστί Α.Ο. Κατασταρίου

Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο της Ζακύνθου έχει προοδεύσει από τότε που αποσχίστηκε από την ΕΠΣ Ηλείας, το γνωρίζουν όλοι. Μέχρι πέρυσι βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη με τον Α.Ο. Ζάκυνθος στη Β΄ Εθνική. Φέτος, αυτή η ομάδα εξαιτίας προβλημάτων αγωνίζεται στο τοπικό, ενώ και στη Γ΄ Εθνική δεν έχει ομάδα, αφού στα περσινά μπαράζ ανόδου το Τσιλιβή, έπεσε σε Αστέρα και Αχαϊκή και δεν ανέβηκε.

*Φέτος γίνεται μάχη στην Α΄ τοπική Ζακύνθου των ένδεκα ομάδων. Πρώτη είναι η Ζάκυνθος (51), ακολουθεί το Τσιλιβή (49) κι έπεται το Καταστάρι (48). Η άνοδος θα κριθεί στα πλέι-οφ. Προχτές, η Ζάκυνθος επικράτησε του Α.Ο. Καταστάρι με 2-0, με γκολ στο 81΄ και 88΄. Προπονητής των «μπλε» είναι ο Πάνος Γουσέτης, ενώ η ομάδα των «Αλυκών» έχει ως πρώτα βιολιά τους Λιβέρη, Κωστάκη, Γιόκιτς (Σέρβος) και τους Θωμά Χαρακτινό (τερματοφύλακες), Αρκαδιανό, Ιω. και Αλ. Κομιώτη, Μαλαφούρη, Κάρδαρη Κ. και Α., Μυτιλήνη, Δρόσο, Καραμαλίκη, Κουτσουπιά, Πατρινό, Μεταξά, Π. και Σ. Γεωργίου. Μια ομάδα λίαν αξιόλογη, όχι όμως καλύτερη από τον Πανηλειακό!

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Συνεχίζονται τα παιχνιδάκια, ας είναι Μ.Τετάρτη, ας έχουν φύγει οι φοιτητές, ας είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, στα οποία εργάζονται και παίκτες, ας γίνουν τα παιχνιδάκια προ κενών κερκίδων, ας έχουμε και παρεπόμενα… αυτοί το χαβά τους. Όμως, υπεύθυνοι είναι οι διοικούντες τα σωματεία και να μην κάνουν παράπονα σε μας. Αλλού πρέπει να απευθύνονται. Τέλος πάντων.

*Είναι η 32η αγωνιστική χωρίς τον Πανηλειακό και το Χειμαδιό. Ευτυχώς δε που αυτό το παιχνίδι δεν έχει κάποια στοιχειώδη σημασία.

*Υπάρχουν στάνταρ άσος; Ναι, είναι ο Κένταυρος Μαγούλας που παίζει με τον ουραγό Αίαντα. Θα το πάρει το παιχνίδι η ομάδα του Παπαζώη, στην προσπάθεια να κρατηθεί στην κατηγορία. Κανένα άλλο στάνταρ άσος δεν υπάρχει!

Αγώνες ζωής ή θανάτου

Κινδυνεύουν, παίζοντας με αδιάφορες ή ενδιαφερόμενες ομάδες: Ο Α.Ο. Χάβαρι με Νίκη, ο Ολυμπιακός Σαβαλίων με Ενιπέα, η Προο με Κουρτέσι (γειτονιά παιδιά), η Θύελλα με τον Αμπελόκαμπο και ο Αλφειός με το Βαρθολομιό!

*Πέντε αγώνες από την έκβαση των οποίων θα κριθούν πολλά, τώρα που έχουν σφίξει τα… γάλατα.

Υπάρχουν και αδιάφορα;

Ναι υπάρχουν και αδιάφορα παιχνίδια, με την έννοια, πως αν χάσει κάποιος δεν χάνεται κιόλας. Έτσι, είναι καλό παιχνιδάκι Λεχαινά-Δόξα (η ομάδα του κ. Λαγού θέλει τη δεύτερη θέση). Ακόμη και στα Καβάσιλα (Ατρόμητος Ξενοφών), αν και η ομάδα της Κρέστενας έχει αγωνιστικά προβλήματα που είναι γνωστά σε όλους. Μάλιστα, προχτές είχε στην εστία, ένα δικό της παιδί, τον Τουρή, που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής και μόνο έναν αναπληρωματικό. Έτσι-αλλιώς ο Ξενοφών δεν χάνει την τέταρτη θέση. Τώρα, η Νίκη που έχει χάσει επαφή με το τρίποντο κινδυνεύει να χάσει το πλεονέκτημα της έδρας, αν κι έχει τη Δόξα μέσα, μετά από το Πάσχα.

*Αν με ρωτάτε για διπλά, θα σας αποκαλύψω πως και τρία να έρθουν, δεν θα αποτελέσει έκπληξη!

Συνεχίζονται τα πλέι-οφ

Συνεχίζονται αδιαλείπτως οι αγώνες των πλέι-οφ της Β΄ τοπικής. Και σήμερα Τετάρτη θα παίξουν κι όσοι μαζευτούν να κάνουν ενδεκάδα. Γιατί, οι μεγάλες εκπλήξεις, ακόμη και Κυριακή, έχουν ως αιτία τις απουσίες παικτών. Ήδη έχουν ξεφύγει φυσιολογικά ο Πέλοπας (Πελοπίου) και ο Πηνειακός. Ακολουθεί η ομάδα του «Στρατηγού» η Α.Ε. Κανουλίων, που προχτές γνώρισε τι εστί βαριά ήττα στο γήπεδό της από την ομάδα του Μπατζάκα, δηλαδή, την ομάδα του Πελοπίου και μάλιστα με σκορ 5-2.

*Μαζί της ισόβαθμοι ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας και οι Λέοντες του Θωμά Πατσαούρα. Πιο κάτω ο Διγενής Χαριάς που αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει μείνει ως τώρα άποντος. Σήμερα κλείνει ο πρώτος γύρος, με ντέρμπι τοπικά (Πελόπιο-Ν.Φιγαλεία και Πηνειακός-Λέοντες).

Όλως τυχαίως

Σήμερα, όλως τυχαίως, στις 7.30 το βραδάκι, όταν θα σημαίνουν οι Εκκλησιές, για ν’  ακούσουν οι πιστοί το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής, θα έχει συνεδρία και η κουστωδία της ΕΠΣ. Επειδή δε, δεν είμαι παγανιστής, τους εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα, χαρούμενο κι ευλογημένο. Δεν θα ασχοληθώ με κάποια θεματάκια σήμερα , ούτε άλλη μέρα της Μ. Εβδομάδας και της Διακαινησίμου. Αν έχουμε υγεία, μετά του Θωμά, που συμπίπτει φέτος και με του Αγιωργιού!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot