FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλη η προσπάθεια στον Αστέρα

Ημερομηνία: 03-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23103″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ο Αστέρας Αμαλιάδας έκανε φέτος μια ξεχωριστή προσπάθεια στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής και περνώντας μέσα από συμπληγάδες κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να τερματίσει 5ος στην τελική κατάταξη, με 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ ο συντελεστής τερμάτων ήταν 25-30.

*Ο Αστέρας την περίοδο 2013-2014, ως Αστέρας-Πανόπουλο, τερμάτισε 14ος ανάμεσα σε 16 ομάδες και επέστρεψε στο τοπικό. Βγήκε πρωταθλητής εύκολα αλλά δεν πέρασε στα μπαράζ των πρωταθλητών. Την επόμενη όμως σεζόν, αφού οι «βυσσινόλευκοι»  κάνανε περίπατο στο τοπικό, πέρασαν στα μπαράζ παρέα με την Αχαϊκή. Ο πρόεδρος Κώστας Νικολόπουλος κράτησε τον Αλέξη Γαβριλόπουλο κι έκανε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις για ενίσχυση της ομάδας. Ήρθαν οι Καλλιακμάνης, Αποστολόπουλος, Νικολακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Κράγκαρης, Μπαρμπαρούσης, Μπουζούρας, Νικολόπουλος, Μητρόπουλος, Μελετίδης και Χρ. Μπουτσικάκης.

 

Ατυχίες πρωτοφανείς

Πριν καν ν’ αρχίσει η περίοδος και στη διάρκεια αυτής τραυματίζονται οι Αποστολόπουλος, Νικολόπουλος και Μαρκόπουλος (επανήλθε μόλις στο τέλος της περιόδου), ενώ αποχωρεί ο Κράγκαρης και ο Χρ. Μπουτσικάκης. Έτσι, η ομάδα δεν έκανε καλό ξεκίνημα. Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια είχε ένα βαθμό.

Το τίμημα το πλήρωσε, όπως πάντα, ο προπονητής. Έφυγε ο Αλέξης και στο παιχνίδι εντός με τον Αιολικό τον αντικατέστησε ο υπηρεσιακός Λύσανδρος Τζαβάρας. Σύντομα προσελήφθη ο Βλάχος, που μόλις είχε φύγει από το Ζευγολατιό. Η ομάδα έχασε άδικα στην Αχαγιά (1-0), αλλά είναι γνωστή η ιστορία με την ένσταση για το Μενίκου. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ήρθε η νίκη με το Ζευγολατιό (1-0), ενώ ο Βλάχος έφερε τους Κλαδάκη, Παπουτσή, Κασάπη. Η νίκη επί της Βάρδας (2-1) ήταν βάλσαμο για την ομάδα, αλλά η εξάρα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή είχε υπεύθυνο. Και ο υπεύθυνος ήταν ο Βλάχος που παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Λάζαρο Σέμο.

 

Χτύπημα με Αρβανίτη

Παράλληλα, εντάχτηκε στο δυναμικό ο έμπειρος σέντερ-μπακ Δημήτρης Αρβανίτης, ο Οντβόνγκ και ο Ζόρο. Η ομάδα άλλαξε προφίλ και βρήκε το δρόμο της, παρότι έχασε στο ουδέτερο γήπεδο της Ν.Μανολάδας για το Κύπελλο  από την τυχερή Αχαϊκή. Παράλληλα, αποχώρησαν οι Δούλος, Κλαδάκης, Νικολακόπουλος, Λόξας. Όμως η αναγέννηση του Αστέρα ήταν γεγονός.

*Ο β΄ γύρος ήταν θριαμβευτικός. Σημειώνουμε μεγάλα αποτελέσματα: Νίκη με Φωστήρα, με Παναργειακό (στο Άργος 3-1), ισοπαλία με Αιολικό (1-1) στο νησί, ισοπαλία στο Λουτράκι και στον  Παναρκαδικό, ισοπαλία στην Πύλο (με τρία δοκάρια). Έτσι οι «βυσσινί» ομάδα νικώντας στο φινάλε στην Αμαλιάδα τη Θήβα (2-1) κατέκτησε την πέμπτη θέση.

 

Οι Πυρσοί, η απονομή και το δείπνο

Την Τετάρτη το βράδυ είχαμε μια πρώτη συνάντηση των «Πυρσών». Ήταν μια από τις πολλές συναντήσεις που θα κάνουν, ενόψει νέων υποχρεώσεων του Πανηλειακού. Έγινε προφανώς αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε, συζήτησαν την όλη κατάσταση και αντηλλάγησαν απόψεις, χωρίς, βέβαια, να ληφθούν αποφάσεις.

*Πάντως εκδήλωση με αγώνα ή κάτι άλλο αποφασίστηκε και σωστά να μη γίνει. Άλλωστε, η Διοργανώτρια δεν προτίθεται να δώσει τα έπαθλα στην ομάδα στην παρούσα φάση. Θα υποχρεωθεί να το κάνει κάποια άλλη στιγμή. Θα το κάνει και θα πει κι ένα… τραγούδι (ήδη το ανακοίνωσε).

*Χθες δόθηκε και το αποχαιρετιστήριο δείπνο και οι παίκτες, προπονητικό τιμ και λοιποί κάνουν από σήμερα διακοπές.

 

«Πού τους πονεί και πού τους σφάζει»

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς αυτά τα  παιδιά «Red Boys» για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που δημοσιεύσαμε χτες στην εφημερίδα μας. Τα παιδιά, που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα κι έδιναν χρώμα στους αγώνες της στο «Μαρακανά» είτε στα γήπεδα της Ηλείας. Γράψανε πολλές αλήθειες που καίνε ανθρώπους και καταστάσεις. Στην πορεία του Πανηλειακού η παρουσία τους ήταν καταλυτική, γιατί φέτος δεν έμοιαζε καθόλου η χρονιά με το 1988-1989, όταν και πάλι ο Πανηλειακός αγωνιζόταν στα τοπικά γήπεδα. Μπράβο τους και να έχουν καλό καλοκαίρι τα παιδιά.

 

Αναβλήθηκε

Ξεροσταλιάσαμε και προχτές στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου, αναμένοντας να γίνει η δικάσιμη του προέδρου της ΕΠΣΗ για την υπόθεση με τον πρόεδρο του Κεραυνού Βρίνας. Στο σχετικό πινάκιο είχε 12 αριθμό. Ήταν κάπου δυόμιση το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος της έδρας κάλεσε προσκλητήριο των παραγόντων της δίκης. Εκεί ήταν όλοι οι φίλοι του Βασίλη Κοπανιτσάνου για να καταθέσουν. Δεν είδαμε ωστόσο κάποιον από τους ανθρώπους του προέδρου, όπως άλλες φορές, ούτε καν τον ίδιο. Ήταν παρών μόνο ο νομικός του σύμβουλος. Τελικά λόγω παρέλευσης της ώρας, η δίκη αναβλήθηκε για τον Απρίλη του 2018. Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι που λέει ο θυμόσοφος λαός. Καλό καλοκαίρι, καλά μπάνια, αδέρφια!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Έστω και στ’ απότρυγα η ΚΕΔ/ΕΠΟ θυμήθηκε τους διαιτητές της Ηλείας, έστω και κατ’  ελάχιστο. Έτσι, ο Γιάννης Καραλής, θα είναι βοηθός του Μπαλατσούκα στο Αίγιο (Παναιγιάλειος-Ελευσίνα), ο δε Νίκος Ρουμπάνης πηγαίνει στη Σπάρτη παρατηρητής διαιτησίας του Κοσικίδη (Αθήνας) στον αγώνα Σπάρτη-Λαμία.

*Να ξέρετε δε, ότι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ζακύνθου δεν καλύπτει αγώνες του Α.Ο. Τσιλιβή, γιατί προ καιρού είχε χτυπηθεί από φίλαθλο ο ρέφερι Πυλαρινός (αλα Ίβιτς στη Λεωφόρο). Γι΄αυτό προχτές στον πρώτο αγώνα πλέι-οφ, Ζάκυνθος-Τσιλιβή, σφύριξε ο Νίκος Σταυρόπουλος, με βοηθούς τους Καραμέρο, Κοιλιομενιάτη.

*Διαβάσαμε και την ανακοίνωση του εδώ Συνδέσμου Διαιτητών σχετικά με τις δηλώσεις. Είμαστε μαζί τους, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Άμποτε να βγει εκείνος ο περήφανος αθλητικός νόμος και ν’ απαλλαγούν από το σφιχταγκάλιασμα της ΕΠΣΗ (αυτής της Ένωσης που σώνει και καλά προσπαθεί να διαλύσει τον ιστορικό σύνδεσμο).

Υ.Γ.: Άντε καλό τριήμερο. Να περνάτε καλά με ό,τι αγαπάτε!

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot