FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Με ντεμαράζ στον τελικό η Νίκη

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με ντεμαράζ στη διαδικασία των πλέι-οφ η Νίκη Τραγανού πήρε το…εισιτήριο από τη Δόξα Ν.Μανολάδας. Με τη λήξη η ομάδα του Γιώργου Λαγού είχε τη 2η θέση με 75 βαθμούς, έναντι 73 της Νίκης. Αυτή την κατάσταση δηλ. το μειονέκτημα έδρας, η ομάδα του Θοδωρή Λούρμπα το ανέτρεψε άρδην με δύο νίκες και μια ισοπαλία, δηλαδή με 7 βαθμούς και άλλα τόσα γκολ (7-3).

*Στον τρίτο τελικό του γηπ. Ν.Μανολάδας, η ομάδα της Νίκης έκανε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο κι εκεί θεμελίωσε τη νίκη της. Το τελικό 2-4 ήταν το επισφράγισμα της ανωτερότητας και της εισόδου στον τελικό πανηγυρικά, έστω και με μειονέκτημα έδρας!

* MVP του αγώνα ο Νίκος Δούλος, που ήρθε στην ομάδα το Γενάρη από τον Αστέρα. Προχτές, ο μέσος της Νίκης πέτυχε ένα γκολ, το δεύτερο και ετοίμασε το τέταρτο που έκρινε οριστικά τον αγώνα. Όπως εξαιρετικός ήταν και ο Δημήτρης Κολοτούρος και φυσικά ο σκόρερ των δύο εκ των τεσσάρων γκολ, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

* Από τη Δόξα σ’ αυτό το έσχατο φετινό παιχνίδι καλύτερος και πάλι ο Λιβάνης και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Αυγερινός.

*Ο ρέφερι Μαρκαντωνάτος «έφαγε» ένα πέναλτι της Νίκης κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται από έναν καλό διαιτητή, που σφυρίζει στη Β΄ Εθνική.

*Κοντά στη Νίκη βρέθηκαν 50 νοματαίοι από το Τραγανό που ενίσχυσαν την ομάδα τους να φτάσει στον τελικό.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Απίστευτα πράγματα γίνονται στα πλέι-άουτ της Α΄ τοπικής, καθώς τα δύο ζεύγη πάνε για τρίτο παιχνίδι. Αγώνας μέχρι τελικής πτώσης. Οι Χαβαραίοι τα βρήκαν σκούρα στη Γαστούνη μπροστά σε 200 θεατές, οι πλείστοι από το Βαρθολομιό. Αγώνας μέχρι τελικής εξόντωσης.

*Απίστευτη διακύμανση του σκορ. Προηγήθηκε ο Ηλειακός 1-0. Το γύρισε ο Α.Ο.Χ. σε 1-2. Ακολούθησε μεγάλη ανατροπή σε 4-2 για τους τυπικά γηπεδούχους. Τώρα πάνε σε τρίτο παιχνίδι, όπου ο Α.Ο.Χ. θα παίξει χωρίς Σταυρούλια και Δόση (τραυματίες). Με τον Ηλειακό πάλι μέσα ο Καρατζανίδης. Κορυφή ο Γκίνης και ο Ραφτόπουλος.

* Μεγάλη γκίνια ο Κένταυρος Μαγούλας. Η κακοδαιμονία που χτύπησε όλη τη χρονιά την ομάδα, την ακολούθησε και χτες, καθώς ισοφαρίστηκε στο 90΄ από τον Εθνικό Αμπελοκάμπου (1-1). Καλύτερος για τους γηπεδούχους ο στόπερ Παύλος Γκόρδης. Για τον Εθνικό ο Κώστας Τσακοπιάκος, ενώ ο Λιούρης έπαιξε σέντερ μπακ. Σημειώνω την πολύ καλή διαιτησία του ρέφερι Σταθόπουλου.

 

Σώθηκε ο Πέλοπας

Η ιστορική ομάδα του Πέλοπα Πύργου παρέμεινε στην Α2 Κατηγορία, μετά τη φρικτή δοκιμασία των πλέι-άουτ, σε γερή κόντρα με τη Δόξα Ελαιώνα. Απολογισμός δύο νίκες και μια ισοπαλία για τους Πυργιώτες του Νίκου Αντωνόπουλου. Το τελικό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Μαλαπασίου και νίκησε ο Πέλοπας με σκορ 5-2.

*Προηγήθηκαν με 3-0 (αυτογκόλ 25΄, Νικολόπουλος 34΄, Βασιλόπουλος 40΄). Μείωσε η Δόξα 2-3 (Οικονομίδης 64΄, Μπάλας 68΄) αλλά στο 85΄ ο Κανελλόπουλος (πέναλτι) έκανε το 4-2 και στο 90΄ ο Σταθόπουλος το τελικό 5-2. Ήταν ένα παιχνίδι παραμονής με μειονέκτημα έδρας για τον Πέλοπα!

 

Τιμωρήθηκε αναπολόγητος ο Μουρούτης

Πάνω που λέγαμε πως κάτι άλλαξε, να που η Πειθαρχική έκανε νέα γκέλα. Με βάση το φ.α. Λευκός Αστήρ-Ολυμπιακός Ζαχάρως, τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Μουρούτη με μια αγωνιστική (ποινή χάδι), για το επεισόδιο που είχε με τον εκπρόσωπο της ΕΠΣΗ στο συγκεκριμένο αγώνα. Για τα προσχήματα, σε απολογία είχε κληθεί το Δ.Σ. της ομάδας του Σκουροχωρίου. Όχι όμως και ο ποδοσφαιριστής. Σ’ αυτό το μαγικό κόσμο της Διοργανώτριας, όλα μα όλα γίνονται. Πάντως, ο Μουρούτης τους ξεφώνισε για τα καλά με όσα δημοσίευσε!

 

Το κοινωνικό πρόσωπο του Αστέρα

Πολλοί έπαινοι ανήκουν στον Αστέρα, ο οποίος με δύο εκδηλώσεις έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο. Αφενός η αιμοδοσία, αφετέρου ο αγώνας φιλίας με την ομάδα των Σύρων προσφύγων στον καταυλισμό της Μυρσίνης. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι εκείνες που ξεχωρίζουν και είναι άξιες σχολιασμού.

 

Θαύμα-θαυμάτων η γυναικεία ομάδα

Εξαιρετικά καλή η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού, πέρασε στις «8» του θεσμού του Κυπέλλου με μια εξαιρετική νίκη που πέτυχε κατά της αντίστοιχης ομάδας του Οδυσσέα Γλυφάδας με 2-1.

Κάπου 150 φίλαθλοι της ομάδας την αποθέωσαν μετά το τέλος του αγώνα. Όλες οι παίκτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πήραν την πρόκριση και τώρα θα πάνε στην Αργολίδα, για να παίξουν με την ομάδα του Φείδωνα, από την ομάδα του οποίου έχασε πρόσφατα για το πρωτάθλημα, με κόντρα διαιτησία στο γήπεδο Κιβερίου. Να σημειώσουμε εδώ, πως ο Φείδων ανέβηκε πρόσφατα μετά από μπαράζ στην Α΄ Εθνική!

 

Διπλός ο Μάριος

Στο κλαμπ των παντρεμένων πέρασε ο Μάριος Λαμπρόπουλος, ο οποίος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Ερατώ. Το μυστήριο έγινε στην ενορία της νύφης, την Αγ. Τριάδα του Πύργου και ο κουμπάρος ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα, Κώστας Νικολόπουλος.

*Παραβρέθηκε πλήθος καλεσμένων, φίλοι του γαμπρού από τη διαιτησία την τοπική, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο, όπως οι Γενναίος, Παπαδάκος, Μήτσιος, Παππάς, Σταθόπουλος, Ψυχομάνης, ο αθλητικογράφος Σάκης Βερβελές από το Επιτάλιο. Ήταν ένας φανταχτερός, πλούσιος γάμος που άφησε εποχή. Να ζήσουν!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot