FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επική νίκη ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Όσοι είδαν το παιχνίδι  Κόροιβος-Ρέθυμνο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ! Νίκησαν οι «μπλε» μετά από δύο παρατάσεις σ’  ένα συγκλονιστικό ματς που συνήρπασε και τους τηλεθεατές. Είχαμε σημειώσει πως για να έχει αξία η νίκη στον Άρη, θα πρέπει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Και το πήρε. Και ο Καλαμπάκος επιβεβαίωσε την άποψή μας. Ο Κόροιβος ήδη είναι στο +3 από την ουρά (Πανιώνιος, Τρίκαλα) και βρίσκεται κοντά στην παραμονή.

*Ένας ασταμάτητος, καταπληκτικός Αμερικανός, ο Μούντι, τα έβαλε με τους «μπλε», ένας εναντίον όλων και πέτυχε 44 πόντους! Αυτός ο κοντορεβυθούλης (ύψος 1.78), ο ταχυδακτυλουργός, έκανε τρελά πράγματα αλλά στο τέλος έχασε!

Κάρσον, ΝτεΚόζι

Δυόμιση ώρες οι θεατές απόλαυσαν το θέαμα. Είδαν τα πάντα. Καρφώματα, τρίποντα, βολές, αντιαθλητικά φάουλ. Είδαν και δύο μεγάλους παίκτες από πλευράς Κοροίβου. Τον Κάρσον που στη δεύτερη παράταση και 30΄΄ πριν το τέλος ευστόχησε σε τρίποντο και στην επόμενη φάση έβγαλε τρομερή άμυνα και κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ. Ο Κάρσον ξεκίνησε, έπαιξε 35 λεπτά. Πέτυχε 20 πόντους. Ο Ντε Κόζι επίσης ξεκίνησε. Πέτυχε 18 πόντους σε 40 λεπτά, με 11/16 βολές και μόνο δύο λάθη. Ήταν πολύ καλοί ακόμη ο Σπυριδονίδης, 22 ετών, ο Σαχπατζίδης, η αποβολή του οποίου με 5 φάουλ στοίχισε στην τελευταία παράταση, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Χάινς (έπαιξε 44 λεπτά και πέτυχε 15 πόντους).

 

Περίπατος στα Βραχνέικα

Σε απόσταση που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει, κρατήθηκε ο Αστέρας, με την ευρεία και πανεύκολη νίκη του στα Βραχνέικα. Ο Διαγόρας δε μπόρεσε να αντιδράσει στη «βυσσινί θύελλα» που ζωγράφισε στο συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου, που σε πολλά σημεία πλημμύρισε από τη βροχή. Τίποτε δεν τους εμπόδισε να φτάσουν σε καρέ τερμάτων.

*Πέτυχε γκολ ο Κέρι που έφτασε τα 15, ενώ ο Μαρουκάκης με δύο γκολ έφτασε τα 6, ενώ το πέμπτο του πέτυχε ο Μπαρμπαρούσης. Ο Αστέρας έχει την καλύτερη επίθεση του ομίλου…

 

Έχασε κι άλλα γκολ

Ήταν αρκετό το 1-0, να δώσει στον Πανηλειακό ακόμη μία νίκη, που επιτεύχθηκε μπροστά σε λίγους θεατές (κάπου 200 όλοι κι όλοι). Ο Γ. Κούτσης κατέβασε τη γνωστή 11άδα, με Σωτηρόπουλο, μετά από καιρό που σκόραρε κιόλας, φτάνοντας τα 4 γκολ.

*Η Ζάκυνθος ήρθε εδώ αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, με καινούριο προπονητή, το Βορειοελλαδίτη Νόλη, αλλά δεν μπορούσε μπροστά σ’ ένα αποφασιστικό Πανηλειακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εννέα τελικές, έναντι δύο, αλλά ήταν και πάλι άστοχοι και τσαπατσούληδες.

*Θεωρούμε πως οι Νιφορόπουλος, Νικολόπουλος, Λεβέντης, Σωτηρόπουλος ήταν οι καλύτεροι. Η όλη εικόνα τους χάλασε στο τέλος, όταν προσπάθησαν να πάρουν κίτρινη ώστε να εκτίσουν με τον Παλληξουριακό. Τελικά την πλήρωσαν οι Μπουρνέλης, Τσιριγώτης που στο συνωστισμό πήραν κόκκινη από τον κακό διαιτητή Τουρλομούση (Μεσσηνίας).

 

Μυθική  ανατροπή

Ιστορική νίκη πέτυχε ο Παμβουπρασιακός στο «Γ. Καλάκος» με 4-3 επί της Καλαμάτας που προηγήθηκε 0-3! Ήταν κατά γενική ομολογία, το καλύτερο ματς της τελευταίας 5ετίας, κάτι το απίστευτο και μοναδικό. Η «Μαύρη» που έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με τρία γκολ παθητικό ως προχτές, δέχτηκε τέσσερα, ενώ άλλα τόσα έσωσε ο Γκόμεζ!

*Ντελίριο ενθουσιασμού από διακόσιους φίλους της «Μπάρτσα» που αποθέωσαν τους παίκτες. Κορυφαίοι Γιώργος Πολίτης, Ντόμας, Κωνσταντινίδης, Λιόσης. Ο Αχαιός ρέφερι Καδδάς «έφαγε» στο 45΄ το πέναλτι που έγινε στο Λιόση.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Σε ημερήσια διάταξη ήταν τα φαλτσοσφυρίγματα το Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό δεν ονομάτισα τα αναμενόμενα διπλά, που είχαμε προβλέψει πως θα ήταν τέσσερα. Τελικά ήρθαν δύο (Ενιπέας, Σαβάλια) που ήταν σίγουρα, ενώ η Δόξα «φωνάζει» για τη διαιτησία στη γειτονική Μανολάδα (1-1).

 

Ένα χρόνο μετά

Το σχόλιο, συνέχεια άλλων, αφορά τις εκλογές-οπερέτα του περασμένου Φλεβάρη που κέρδισε, δια περιπάτου, άνευ αντιπάλου ο Άρης Κουλούρης. Πάμε τώρα και στη διαδικασία. Με μια λέξη ήταν φρικτή. Μας πήγαν στον «Οδυσσέα», καμιά δεκαριά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Ένωσης. Σεκιουριτάδες στην πόρτα. Δεν περνούσες χωρίς ταυτότητα. Απορούμε πώς πέρασαν οι συνάδελφοι αθλητικογράφοι. Πρώτη φορά ανελεύθερες εκλογές στην  ΕΠΣ. Ούτε ένα μπουκαλάκι νερό (0,10 του ευρώ). Αυτή ήταν η φιλοξενία τους σε ανθρώπους που διάνυσαν χιλιόμετρα ως τον Οδυσσέα. «Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι».

*Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς πρωτολογία και δευτερολογία. Η Εφορευτική Επιτροπή χωρίς δικαστικό. Με δικηγόρο μπορεί και δύο μέλη της επιλογής του προέδρου Άρη. Αυτοί οι τρεις κύριοι για να κάνουν τη διαλογή των ψήφων, έβγαλαν όλο τον κόσμο έξω από την αίθουσα. Για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε κι αυτό.

*Για πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν χωρίς να προηγηθεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Στόχος ήταν ο πλήρης αιφνιδιασμός.

*Δεν τελειώσαμε όμως εδώ.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot