FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Για νέα νίκη ο Αστέρας

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για τη δέκατη φετινή νίκη του πάει ο Αστέρας αύριο κόντρα στην ομάδα της Πύλου «Ολυμπιονίκης Τσικλητήρας», ο οποίος έχει κερδίσει την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική, μετά την τελευταία νίκη του επί του Αιολικού.

Ο Λάζαρος Σέμος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα καθώς θα παίξει και ο Αρβανίτης που εξέτισε την ποινή του. Ο κόσμος της Αμαλιάδας θα πάει στο γήπεδο ώστε να χειροκροτήσει τους παίκτες για τη θαυμάσια φετινή πορεία της ομάδας.

Η ομάδα του κ. Κακαλέτρη έρχεται στην Αμαλιάδα χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, Γραμματικόπουλο, που εκτίει ποινή. Επιστρέφει όμως ο Σεντεμέντες. Θυμίζουμε πως οι «βυσσινί» στον πρώτο γύρο είχαν αποσπάσει στην Πύλο λευκή ισοπαλία (0-0). Θα σφυρίξει ο Αγρανιώτης Λακωνίας για δεύτερη περίοδο αξιολογημένος στη Γ΄ Εθνική.

*Το κάλεσμα του Αρβανίτη στον κόσμο είναι ένα χαρακτηριστικό του ενθουσιασμού που επικρατεί στις τάξεις των «βυσσινί».

 

Για ντέρμπι στη Χαλκίδα

Απτόητος από την ήττα στον Ταύρο, ο ΠΑΟ Βάρδας κλείνει άλλη μια υποχρέωσή του εκτός έδρας. Πάει αύριο στην πόλη του πορθμού του Ευρίπου, όπου θα αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Χαλκίδα. Μάλιστα, από προχτές η ομάδα της Εύβοιας ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, οπότε, αν την κερδίσει, θα την εκθρονίσει από εκεί.

*Θυμίζουμε πως στον α΄ γύρο η «Μπάρτσα» είχε κερδίσει 2-1. Στο παιχνίδι θα σφυρίξει ο Σχίζας (Αθήνας), ο οποίος είναι έμπειρος, καθώς μετράει τετραετία στη Γ΄ Εθνική.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Την ώρα που άλλες ομάδες της Α΄ τοπικής ξεκίνησαν διακοπές, τέσσερις ομάδες θα περάσουν φρικτό τουλάχιστον 15νθήμερο, αφού μπλέχτηκαν σε αγώνες διαβάθμισης χωρίς αύριο. Ο Α.Ο. Χάβαρι (42 βαθμοί) αγωνίζεται με τον Ηλειακό Βαρθολομιού (37 βαθμοί) σε έναν αγώνα υπάρξεως. Ο Α.Ο. Χ. είναι καλύτερος, γι’ αυτό άλλωστε υπερέχει βαθμολογικά πέντε βαθμούς. Στους μεταξύ τους δύο αγώνες, κατά την κανονική περίοδο ο Ηλειακός είχε νικήσει ισάριθμες φορές με 4-3 και 2-1 (!).

*Το άλλο ζευγάρι θα παίξει στον Αμπελόκαμπο. Ο Εθνικός (40 βαθμοί) και ο Κένταυρος Μαγούλας (38) θα τα δώσουν όλα για τη σωτηρία σε αμφίρροπα παιχνίδια. Στην κανονική περίοδο ο Κένταυρος είχε νικήσει 2-0 στον Αμπελόκαμπο ενώ στο β΄ γύρο είχαν έλθει ισόπαλες οι ομάδες (0-0). Απόντες για τους γηπεδούχους οι Τσίτσος, Παναγιωτόπουλος.

 

Ξεκινούν οι ημιτελικοί

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι τέσσερις πρώτοι της Α΄ τοπικής ώστε να αναδειχτεί ο πρωταθλητής Ηλείας, που θα κερδίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Σήμερα στη Νέα Μανολάδα θα γίνει η σπουδαία συνάντηση Δόξας-Νίκης που θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη. Το δείχνουν άλλωστε τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Στη Νέα ο Θοδωρής Λούρμπας είχε πάρει ισοπαλία (0-0) ενώ ο Γιώργος Λαγός άλωσε το Τραγανό στο β΄ γύρο με 1-0. Άρα παίζουμε 1,2,Χ!

*Στον άλλο ημιτελικό με τα σημερινά και τα προηγηθέντα δεδομένα υπάρχει φαβορί και είναι οι ερυθρόλευκοι του Πύργου.

 

Ο κόσμος κοντά στον Πανηλειακό

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται τον κόσμο κοντά του ο Πανηλειακός. Πέρασε όλη η ομάδα (διοίκηση, προπονητές, παίκτες) όλη την ταλαιπωρία της Α΄ τοπικής από γήπεδο σε γήπεδο. Τώρα θα πρέπει όλοι να βρεθούν στο στάδιο αύριο στις 6.30μ.μ. το απόγευμα. Να συμπαρασταθούν στους παίκτες. Θέλουν τη νίκη. Παρά τα προβλήματα που δεν έλειψαν ποτέ. Ήδη είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Μπεγλεκτσή, Παπαπέτρου, Χατζηαράπη, ακόμη και του Βλαχόπουλου. Θα λείψει και ο Χατζηστάμου. Όμως υπάρχουν δυνατοί αντικαταστάτες. Τώρα θα πάμε όλοι μαζί.

 

Ευτυχώς έμειναν στους προπηλακισμούς!

Κατά τον αγώνα πλέι-οφ του Σκουροχωρίου γίνανε διάφορα «πραγματάκια» μπροστά στα αποδυτήρια, τόσο προ της έναρξης όσο και μετά τη λήξη. Έπαιξαν ο Λευκός Αστέρας με ολοκαίνουρια εμφάνιση και ο της Ζαχάρως Ολυμπιακός, που ήρθε με καμιά εικοσαριά πιστούς του ως το Σκουροχώρι.

*Προ της έναρξης γνωστός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων την… έπεσε στον εκπρόσωπο της ΕΠΣ, για όσα τράβηξε η ομάδα στο Λαμπέτι προ της έναρξης του αγώνα και προ της εισόδου στα αποδυτήρια. Ο εκπρόσωπος το περασμένο Σάββατο εκτέλεσε χρέη παρατηρητή αγώνα, αλλά άργησε να έρθει λόγω προσωπικού κωλύματος και η κεντρική θύρα του γηπέδου ήταν κλειστή. «Σταλιάζαμε στον ήλιο σαν… τα πρόβατα», είπε ο παίκτης στον εκπρόσωπο. Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

*Μετά τη λήξη είχαμε λεκτικούς διαπληκτισμούς και προπηλακισμούς, πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

 

Διαιτητικοί ορισμοί

Λιγοτάρια έχουμε αυτή την αγωνιστική από ορισμούς εκτός Ηλείας. Για δεύτερη συνεχόμενη δεν ορίστηκε ούτε δείγμα διαιτητή σε αγώνα Β΄-Γ΄ Εθνικής!

*Ο κ. Βασιλάκης θα πεταχτεί ως την Ερμιονίδα, αφού ορίστηκε παρατηρητής στο εκεί παιχνίδι Γ΄ Εθνικής. Εξάλλου, ο κ. Γιαννόπουλος την περασμένη Τετάρτη είχε πάει ως το Βλαχιώτη, αφού ορίστηκε παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Κυπέλλου, Αστέρας Βλαχιώτη-Φωκικός.

 

Σκέψη να καταργηθούν τα ποσοστά

Κυκλοφορεί ευρέως στην διορισμένη ΕΠΟ και στους διαδρόμους των γραφείων της, ότι πρέπει να καταργηθούν τα ποσοστά που καταβάλουν στις Ενώσεις οι διαιτητές από τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Το θέμα δεν είναι νέο. Είναι παλαιό, αλλά για λόγους εκλογικούς η παλιά ΕΠΟ δεν τολμούσε να προχωρήσει στην κατάργησή τους. Πιο παλιά, τον Οκτώβρη του 2009 η διοίκηση του Σοφοκλή Πιλάβιου  είχε πάρει σχετική απόφαση, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί, επειδή ορισμένοι «βλαχοπρόεδροι» αντιδρούσαν.

Ας το κάνει, λοιπόν, η διορισμένη από τη ΦΙΦΑ και τον Κουτσοκούμνη ΕΠΟ. Θα είναι κι ένα καλό που θα έχει στο ενεργητικό της…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot