FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Βυσσινί Κυριακή στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 20-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αυλαία του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής για φέτος και ο Αστέρας αντιμετωπίζει στην Αμαλιάδα τον Α.Ο. Θήβας και αν επικρατήσει θα πετύχει τρία τινά. Πρώτον, θα κατακτήσει πιθανότατα την επίζηλη πέμπτη θέση. Δεύτερον θα πάρει ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου (0-2). Θα χαροποιήσει τους φίλους του, τον προπονητή και το Δ.Σ. της ομάδας.

* «Μέρα βυσσινί» θα είναι η Κυριακή που σημαίνει ότι ο κοσμάκης θα περάσει μέσα χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Μια ενέργεια που τιμά τους εμπνευστές αυτής της απόφασης. Έτσι, ο Αστέρας λογικά θα πάει για τη δέκατη φετινή νίκη του. Θα σφυρίξει ο Γκριτζέπης (Αρκαδίας) που έχει χρόνια στη Γ΄ Εθνική.

 

Στο Άργος ο Παμβουπρασιακός

Στο Άργος θα κλείσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος η ομάδα της Βάρδας κόντρα στον Παναργειακό, τον οποίο στον α΄ γύρο είχε κατανικήσει (7-0), σε εποχή που οι «Λύκοι» παρέπαιαν και ήταν σε αποσύνθεση. Στόχος του ΠΑΟΒ η νίκη για να κρατήσει την τρίτη θέση, την οποία μπορεί και με ισοπαλία, γιατί θεωρούμε παράδοξο η Ερμιονίδα να νικήσει την Παναχαϊκή. Στους απόντες για τον Ηλία Φωτόπουλο προστέθηκε κι ο Ντόμας, ο οποίος επεδίωξε τη δεύτερη κίτρινη στο ματς με την Ερμιονίδα, ώστε του χρόνου να είναι «καθαρός». Κίτρινο πυρετό έχουν ακόμη οι Βατσής, Ανδριέλος.

*θα σφυρίξει ο ρέφερι Τζαγκαράκης (Αχαΐας) για δεύτερο χρόνο στη Γ΄ Εθνική, από το νέο αίμα της πατρινής διαιτησίας.

 

Ώρα μηδέν για τον Πανηλειακό

Σήμερα είναι η μεγάλη ώρα για τον Πανηλειακό. Παίζει με τη μεγάλη αντίπαλό του, τη Νίκη Τραγανού. Ο αγώνας της χρονιάς. Ξεχάστε όλα τα προηγούμενα. Νέα ημέρα, νέος αγώνας. Η φετινή προϊστορία είναι με την πυργιώτικη ομάδα που μετράει τρεις νίκες. Στο Τραγανό 2-1, στον Πύργο 4-0 και πάλι στο Τραγανό 1-0 (για το Κύπελλο). Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Μαρακανά». Θα υπάρχουν και οι ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας του Τραγανού, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί δύναμη στο ηλειακό ποδόσφαιρο.

 

«Καμία χάρη στον Πανηλειακό»

Παραβρέθηκα στη συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, ανάμεσα στον Πανηλειακό και τη Νίκη. Υπέβαλα μία και μόνη ερώτηση που αφορούσε τον εκπρόσωπο του Πανηλειακού, Χρήστο Γιαννακόπουλο.

*Την  ερώτηση αυτή την έχω κάνει από τη στήλη μου δεκάκις κι απάντηση δεν έχω πάρει. Αφορούσε το γεγονός ότι η Διοργανώτρια ΕΠΣ, πώς και γιατί στα πλέι-οφ δεν έβαλε πλαφόν, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια!

* «Μήπως έκαναν κάποια χάρη στον Πανηλειακό και δεν το ξέρουμε;». Η απάντηση του Γιαννακόπουλου ήταν η εξής: «Εμείς όταν πήραμε την προκήρυξη, τότε είδαμε πως δεν υπήρχε πλαφόν. Δεν μπορούσαμε τότε να κάνουμε κάτι. Καμία χάρη δεν μας έκανε η ΕΠΣ. Η ΕΠΟ ξέρει ότι δεν είχαμε πρόβλημα. Μας είχαν διαβεβαιώσει γι’ αυτό υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Ομοσπονδίας κατά μήνα Μάιο».

*Είναι φανερό πως το Δ.Σ. της Ένωσης τότε ενήργησε αφ’ εαυτού σχετικά με την προκήρυξη! Τέλος.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τελευταία πράξη το Σαββατοκύριακο του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Το Σάββατο θα ξέρουμε, αν ο Εθνικός ή ο Κένταυρος στο γήπεδο Αμπελοκάμπου θα μείνουν ή θα περάσουν στην Α2. Ανοιχτό παιχνίδι. Ο καλύτερος ή ο τυχερός θα παραμείνει στην Α΄ τοπική.

*Την Κυριακή πιο δώθε, στο Χάβαρι, ο τοπικός Α.Ο.Χ. και ο Ηλειακός Βαρθολομιού θα πάρουν τη σκυτάλη. Βίοι παράλληλοι. Στο τέλος να μην ακούσουμε παράπονα για τη διαιτησία για λάθος ή παραλείψεις. Οι ρέφερι να περάσουν ατσαλάκωτοι…

 

Μη παρέκει…

Παρεμφερής με τα παραπάνω είναι η ανακοίνωση ενός σπουδαίου παράγοντα που υπηρετεί τον Κένταυρο Μαγούλας εδώ και κάποια χρόνια, του Γιώργου Αργυρίου, ο οποίος αφήνει αιχμές για τη διαιτησία, η οποία εξόντωσε την ομάδα του. Ως εκεί και μη παρέκει!

 

Λέοντες ή Πηνειακός

Μένει μια θέση στον ήλιο της Α2. Τη διεκδικούν με ίσους όρους δύο ομάδες της Ήλιδας. Πηνειακός ή Λέοντες. Ισόβαθμοι με νικητές τους Λέοντες στο πρώτο παιχνίδι (2-0). Στην κανονική περίοδο οι ομάδες πήραν από μια νίκη. Ο Πηνειακός (2-1), οι Λέοντες (2-0). Να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός…

 

Κάρδαρης, Διαμαντόπουλος, Ρούνης

Ο Αλέξανδρος Κάρδαρης και ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, δύο Πανηλειακοθρεμμένοι 16χρονοι, στελέχη τώρα της ομάδας Κ17 του Αστέρα Τρίπολης, σήμερα θα παίξουν στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Μαζί τους και ο Ρούνης (από Ολυμπιακό Σαβαλίων). Οι τρεις τους νίκησαν την ομάδα της Ξάνθης στα πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση ήταν 1-1. Στον άλλο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ, επίσης στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 0-0). Το φάιναλ φορ γίνεται στην Τρίπολη. Να σημειώσουμε πως έπαιξαν και οι τρεις νεαροί στον ημιτελικό, ο δε Ρούνης στη διαδικασία έχασε πέναλτι (δοκάρι).

*Κατά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στο γήπεδο Ρέντη τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τον Κάρδαρη (0-1).

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot