FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πύργου: «Μη δεσμεύετε το μέλλον του Δήμου με την ανικανότητά σας»

Ημερομηνία: 07-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66023″ img_size=”full”][vc_column_text]Κύριε Δήμαρχε,

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων σας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσαν μία πλήρη δημοτική θητεία.

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο για κάθε καλόπιστο δημότη ότι η αποτίμηση του έργου της παρούσας θητείας σας, την κατατάσσει αναμφισβήτητα ως τη χειρότερη δημοτική περίοδο της μεταπολίτευσης.

Δεν χρειάζονται πολύπλοκες αναλύσεις για να διαπιστώσουμε το τέλμα που βιώνουμε.Οι γειτονιές του Πύργου βαλτώνουν στα προβλήματά τους και υποβαθμίζονται καθημερινά. Οι πρώην καποδιστριακοί Δήμοι Ωλένης, Ιάρδανου, Βώλακος έχουν προκλητικά εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Καμία συντονισμένη και επεξεργασμένη δημοτική δράση δεν υλοποιείται για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την τοπική επιχειρηματικότητα, την ανεργία και τόσους άλλους τομείς αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Παράπλευρη συνέπεια της απραξίας σας είναι να έχει σωρευτεί στα δημοτικά ταμεία ένα μεγάλοχρηματικό απόθεμα, το οποίο στην πραγματικότητα έχετε στερήσει τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια από τους συνδημότες μας, αρνούμενος να πράξετε ακόμα και τα στοιχειώδη.

Και έχοντας φθάσει μόλις 9 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας σας, σκοπεύετε να κατασπαταλήσετεπάνω από 3.000.000 ευρώ, για να υλοποιήσετε πολυτελέστατα και πολυδάπανα έργα βιτρίνας, αμφίβολης νομιμότητας, στο κέντρο και σε προκλητικά «επιλεγμένες» γειτονιές του Πύργου, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαδικασία ουσιαστικής διαβούλευσης με τους δημότες, τους παραγωγικούς φορείς και τους επαγγελματίες της πόλης μας.

Κύριε Δήμαρχε,

Αντί να δαπανήσετε με αλόγιστο και επιπόλαιο τρόπο ένα τόσο μεγάλο ποσό, που έχει προέλθει από το ανύπαρκτο έργο που έχετε προσφέρει στους συμπολίτες μας, αξιοποιήστε τα χρήματα αυτά για να:

1. αναπτύξετε τις παραμελημένες συνοικίες του Πύργου,

2. αναμορφώσετε τις πύλες εισόδου της πόλης μας,

3. ενισχύσετε τον πενιχρό αριθμό των ενεργών απορριμματοφόρων,

4. αποκαταστήσετε την κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία,

5. ενισχύσετε την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία των ευαίσθητων περιοχών του Δήμου μας,

6. διαμορφώσετε αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις και λειτουργικούς κοινόχρηστους χώρους.

Το μοναδικό έργο που μπορείτε να προσφέρετε αυτή τη στιγμή στην πόλη, είναι να μην επαναλάβετε το κακό παρελθόν σας και νααφήσετετην επόμενη δημοτική αρχή ελεύθερη από υποθήκες, χρέη και δεσμεύσεις, ώστε να χαράξει τις προτεραιότητες εκείνες που θα ανατάξουν τονΔήμο και θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας των συνδημοτών μας.

Αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για τους συνδημότες μας, θα το είχατε δείξει τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν. Μέσα σε μόλις 9 μήνες, που σας απομένουν, είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνετε να παράξετε έργο ουσίας. Τουλάχιστον μη δεσμεύσετε το μέλλον του Δήμου με την ανικανότητά σας.

 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot