FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγουν τα εργοστάσια βιομηχανικής τομάτας

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32861″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη Δευτέρα 17/7 ξεκινά η παραλαβή- Προετοιμασίες από τις  Ομάδες Παραγωγών για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα  

-Με καλούς οιωνούς η φετινή χρονιά

Λίγο πριν ανοίξουν τις πύλες τους τα δύο εργοστάσια της βιομηχανικής τομάτας στο νομό Ηλείας και στις ομάδες παραγωγών οι διεργασίες για την προετοιμασία της υποδοχής του προϊόντος προχωρούν πυρετωδώς. Στόχος είναι να μην υπάρξουν προβλήματα γραφειοκρατίας για τους παραγωγούς και να κυλήσουν όλα ομαλά. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ομάδας παραγωγών Αμαλιάδας παρουσία και των εκπροσώπων της ομάδας παραγωγών «Κήπος» όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία παραλαβής που ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, «… είμαστε έτοιμοι την ερχόμενη Δεύτερα να παραλάβουμε τη βιομηχανική τομάτα. Επειδή είναι συνδεδεμένη με την στρεμματική ενίσχυση δεν θέλουμε να υπάρξει κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα και να χάσει κάποιος παραγωγός έστω και ένα ευρώ. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή χρονιά. Οι ομάδες παραγωγών θα είναι κοντά στους παραγωγούς και για κάθε πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε θα επιδιώκουμε με τη συνεργασία πάντα των εργοστασίων να λύνεται.

Οι τιμές έχουν ανακοινωθεί και οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί με τα δύο εργοστάσια. Να τονίσω πως ο νομός Ηλείας διαθέτει δύο εργοστάσια τη Unilever και τον «Κύκνο» που αυτή τη στιγμή δεν χρωστούν σε κανέναν παραγωγό. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στο νομό Ηλείας γιατί ας μην ξεχνάμε πως στήριξε και στηρίζει την οικονομία του τόπου».

Ο κ. Βαλιανάτος υπενθύμισε πως οι παραγωγοί γνωρίζουν από τον περασμένο Φεβρουάριο τις τιμές του προϊόντος οι οποίες είναι μειωμένες κατά 5% σε σχέση με αυτές του 2016. «Θα είμαστε κοντά στους παραγωγούς και στον ποιοτικό έλεγχο και οτιδήποτε χρειαστεί θα είμαστε εδώ. Έτσι ώστε να κρατήσουμε αυτά τα δύο εργοστάσια που στηρίζουν την οικονομία του νομού».

Σχολιάζοντας το αν έχει επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες το προϊόν ο κ. Βαλιανάτος τόνισε πως «… μέχρι στιγμής η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας πάει καλά. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον καύσωνα, που έχει επηρεάσει την παραγωγή. Από τη Δευτέρα που θα έρχονται τα φορτία στα εργοστάσια θα διαπιστώσουμε κατά πόσο έχει πάθει ζημιά το προϊόν». Τέλος έδωσε την πρόβλεψή του για τη φετινή παραγωγή λέγοντας πως «υπάρχει μια τάση προς λιγότερα στρέμματα ελπίζουμε όμως να υπάρξει απόδοση σε τόνους για να είμαστε στα περσινά επίπεδα γύρω στους 95.000 τόνους στο νομό Ηλείας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot