FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή ο «Πρότυπος Οίκος… Ανοχής» !

Ημερομηνία: 13-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36810″ img_size=”full”][vc_column_text]Πρεμιέρα στο Λαζαράκειο από την Θ.Ο Συλλόγου Πύρωνα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις» – Σε ένα έργο που υπογράφει ο Χάρης Ρώμας και σκηνοθετεί ο Θοδωρής Δανίκας

Με μια προσεγμένη και καλοστημένη παράσταση, πλούσια σε γέλιο αλλά και μηνύματα που θα δημιουργήσουν προβληματισμούς στο κοινό, κυρίως για το τι είναι ηθικό και τι όχι, ο ´Πρότυπος οίκος ανοχής ´από την Θεατρική Ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Πύρρωνα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις»,  ανοίγει τις… πόρτες του την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη. στις 9:15 στο Λαζαράκειο. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 9.15 το βράδυ, όπου η θεατρική ομάδα δίνει ραντεβού με το κοινό της Ηλείας για 13 παραστάσεις στην Αμαλιάδα.

Ο Χάρης Ρώμας, εμπιστεύτηκε το έργο του που είναι μια κωμωδία ηθών,  στη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Πύρρωνα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις», και τα μέλη της υπό την καθοδήγηση του Θοδωρή Δανίκα, ο οποίος εκτός από πρωταγωνιστής είναι και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της Ομάδα, ανέλαβαν δράση για να ετοιμάσουν μια πολύ καλή όπως φαίνεται παράσταση με την οποία εγκαινιάζουν τη νέα τους θεατρική σεζόν.

Το ένα από τα δύο εντυπωσιακά σκηνικά της παράστασης

 

Το έργο «Πρότυπος Οίκος… Ανοχής» ανέβηκε το  2015 από τον ίδιο το Χάρη Ρώμα και είχε κερδίσει τις εντυπώσεις και αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίζεται καθώς ο δημοφιλής ηθοποιός αν και του το είχαν ζητήσει και άλλες θεατρικές ομάδες δεν το είχε ως τώρα δώσει σε καμιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σεναριογράφος του έργου Χάρης Ρώμας ενδέχεται να παρευρεθεί στην Αμαλιαδα για να παρακολουθήσει το έργο, εφόσον του το επιτρέψουν οι καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις.

Τις λεπτομέρειες της παράστασης παρουσίασαν χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, ο Θοδωρής Δανίκας και η πρόεδρος του Συλλόγου «Πύρρων» Αμαλιάδας Ζωή Βουρλούμη που κάλεσαν τον κόσμο να έρθει να την παρακολουθήσει, υποσχόμενοι τρελό γέλιο αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό. Εκτός λοιπόν από τον Θοδωρή Δανίκα, στην παράσταση παίζουν η Νικολέττα Μπουργαζά, ο Βασίλης Στυλιανέσης, ο Ανδρέας Αλεξόπουλος, η Ιωάννα Τραγουστή και η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και συγγραφέας του έργου Χάρης Ρώμας με τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης στην Αμαλιάδα Θοδωρή Δανίκα

 

Όπως ανέφερε ο Θοδωρής Δανίκας που σκηνοθετεί την παράσταση και πρωταγωνιστεί σε αυτήν,  το έργο είναι σύγχρονο, βλέπει στο ‘σήμερα’, είναι μια κωμωδία ηθών με φαρσικά στοιχεία και αντιθέσεις αλλά και έντονη ματιά στην ανθρώπινη υποκρισία που θέλει να περάσει σημαντικά μηνύματα. Για το λόγο αυτό ο κ. Δναίκας πέρα από τις κωμικές σκηνές της παράστασης που έχουν πολύ γέλιο, έχει δημιουργήσει και κάποια που είναι δραματική, ακριβώς για να δείξει τις αντιθέσεις.

«Ο θεατής προβληματίζεται και καλείται να απαντήσει τελικά τι είναι ηθικό και τι είναι ανήθικο. Η πόρνη που εκπορνεύεται γιατί αυτή είναι η δουλειά της αλλά κανείς δεν ρωτά για την ψυχή της, ο Διοικητής του Ηθών που υποτίθεται ότι περιφρουρεί τα χρηστά ήθη αλλά ερωτεύεται την πόρνη, ο πατέρας που νομίζει ότι ο γιός του είναι ομοφυλόφιλος – που δεν είναι όμως- και δημιουργεί διάφορες καταστάσεις και πολλά άλλα στοιχεία του έργου δείχνουν τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την υποκρισία που υπάρχει. Έτσι το τελικό ζητούμενο είναι να αποφασίσει ο θεατής ποιος είναι τελικά πόρνη σε αυτή τη ζωή. Αυτός που εκπορνεύει το σώμα του ή αυτός που εκπορνεύει την ψυχή του;»

Το τιμ των πρωταγωνιστών της παράστασης της Θ.Ο του Συλλόγου Πύρωνα Αμαλιάδας

 

Η παράσταση θα έχει και χορευτικό μέρος, αφού μέλη της σχολής χορού ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ, θα χορέψουν σε δύο σκηνές του έργου φλαμένγκο.

Ο κ. Δανίκας, χαρακτήρισε το έργο, πρόκληση για την Ομάδα, τόνισε σε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς απαιτούνται δύο σκηνικά, ωστόσο η Ομάδα θέλει να κάνει δυναμικό come back και όπως πάντα αυτό κάνει, ενώ μέρος των εσόδων- γιατί κάποια από αυτά θα καλύψουν τα μεγάλα έξοδα για να στηθεί η παράσταση και κυρίως για να γίνουν τα σκηνικά-  θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό που προς το παρών δεν είναι ανακοινώσιμος. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν με μεράκι για να υλοποιηθεί η παράσταση, όχι μόνο τους ηθοποιούς αλλά όλους τους συντελεστές της και κυρίως εκείνους που ασχολήθηκαν με τη δυσκολία των σκηνικών.

Από την πλευρά της η κ. Ζωή Βουρλούμη επισήμανε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύρων Αμαλιάδας στηρίζει τις δράσεις τις θεατρικής ομάδας και κάλεσε τον κόσμο να έρθει στην παράσταση με την υπόσχεση ότι θα περάσει… τέλεια!

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι ως εξής: 15-18, 20-22, 24-25, 27-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου. Εισιτήριο 5 ευρώ και 3 ευρώ μαθητικό- φοιτητικό και ανέργων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot