FOLLOW US: facebook twitter

Ανατέθηκε από δήμο της Ηλείας έργο με… ισοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής και έκπτωση 58,82% !

Ημερομηνία: 03-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”25801″ img_size=”full”][vc_column_text]Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της Πρωινής για «αλεξιπτωτιστές» στα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη

Αίσθηση έκανε το χθεσινό δημοσίευμα της Πρωινής για τα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη στην Ηλεία σύμφωνα με το οποίο σχεδόν καμία Ηλειακή εταιρία δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο από όσα έχουν δημοπρατηθεί, αφού έχουν εμφανιστεί «αλεξιπτωτιστές» από άλλες περιοχές που δίνουν σκανδαλώδεις εκπτώσεις ακόμα και 60% και αναδεικνύονται κατ’ αυτόν την τρόπο ανάδοχοι των έργων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία που μαραζώνει.

Νέα στοιχεία έρχονται λοιπόν σήμερα στο φως, να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μας, αφού η ‘Πρωινή’  έχει στα χέρια της ως τυχαίο δείγμα, ένα έγγραφο έγκρισης του πρακτικού δημοπρασίας ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «αποκαταστάσεις οδικού δικτύου Δ.Ε Σκιλλούντος» με ημερομηνία 22 Μαϊου 2017, της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Σκιλλούντος.

Το έργο προϋπολογισμού 1.135.000,00 ευρώ δημοπρατήθηκε από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού του δήμου  Σκιλλούντος στις 25/04/2017 και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε Κοινοπραξία «αλεξιπτωτιστής» εκτός νομού με ποσοστό έκπτωσης 58,82%! Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 13 εταιρίες μεταξύ των οποίων και τοπικές κατασκευαστικές που αποκλείστηκαν.

Επιπροσθέτως, στην συνεδρίαση της 6μελούς Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Σκιλλούντος όπου πήγε προς έγκριση του πρακτικό της δημοπρασίας του εν λόγω διαγωνισμού, τρία μέλη ψήφισαν ΟΧΙ και τα άλλα τρία μέλη της Επιτροπής ψήφισαν ΝΑΙ, δηλαδή υπήρξε ισοψηφία, αλλά με την θετική ψήφο του προέδρου της Επιτροπής που λογίζεται ως… διπλή, εγκρίθηκε τελικώς το πρακτικό και αναδείχθηκε μειοδότης η εταιρία με την έκπτωση του 58,82%.

Το μεγάλο λοιπόν ερωτηματικό που γεννάται, είναι γιατί ο δήμος Σκιλλούντος παρά την μεγάλη εμπειρία που έχει και παρότι υπήρχε στην Οικονομική Επιτροπή ισοψηφία 3-3 για την ανάθεση του έργου στον 1ο μειοδότη με το εξωφρενικό ποσοστό του 58,82% – πράγμα που σύμφωνα με τις όλες τις εκτιμήσεις είναι ασύμφορο για τον κατασκευαστή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του έργου που θα παραδώσει- δεν ζήτησε την προβλεπόμενη από τον νόμο αιτιολόγηση της ασυνήθιστα χαμηλής, λόγω μεγάλης έκπτωσης, προσφοράς.

Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι στο έγγραφο έγκρισης του πρακτικού δημοπρασίας επισημαίνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή «Δεν αποδέχεται τη διαδικασία του άρθρου 88 του Ν. 4412/2016 σχετικά με τις «Ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές», προφανώς για να αποφύγει αυτόν τον σκόπελο!

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση ένα μεγάλο έργο που θα αιμοδοτούσε τον τοπικό κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο, έπεσε σε χέρια «αλεξιπτωτιστών»![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot