FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοινώνει Κεντρική Επιτροπή και γραμματέα

Ημερομηνία: 26-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53739″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα επόμενα βήματα του νέου φορέα σχεδιάζουν στο Κίνημα Αλλαγής, με την ηρεμία που τους προσφέρει η ολοκλήρωση –πριν από μία εβδομάδα– του ιδρυτικού συνεδρίου και το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλειονότητας των ηγετικών στελεχών, κρίνεται επιτυχημένο.

Προτεραιότητα για τη Φώφη Γεννηματά είναι από εδώ και στο εξής η προώθηση της προγραμματικής πρότασης των 12+1 σημείων που παρουσιάστηκε ενώπιον των συνέδρων, στοχεύοντας στην πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στην εξασφάλιση ενός εναλλακτικού σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης.

Οι… αγνοημένοι

Χαρακτηριστικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι το γενικό προσκλητήριο που απηύθυνε προς τα «εκατομμύρια των αγνοημένων πολιτών» με έμφαση σε όσους ανήκουν στη μεσαία τάξη και στη νέα γενιά.

Επίσης, ενδεικτική των προθέσεών της για μια στρατηγική προσαρμοσμένη στις ανάγκες των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων ήταν η δήλωσή της (η επίσημη πρώτη ως επικεφαλής της ενιαίας Κεντροαριστεράς) υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού για τους εργαζομένους.

Πρόκειται για μια σειρά από ενέργειες που αναμένεται να ενταθούν το προσεχές διάστημα, με απώτερο σκοπό την πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε ευθεία ανταγωνιστική σχέση, παρά τα διαρκή και επίμονα προσκλητήρια μετεκλογικής συμπόρευσης.

Στη γραμμή των ίσων αποστάσεων, ανάλογη τακτική απόκρουσης των επιθέσεων φιλίας θα εφαρμοστεί προς τη Ν.Δ., με την οποία όμως –τυχαία ή όχι– διαπιστώθηκαν σημεία σύγκλισης στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, με βάση δέσμη προτάσεων που δημοσιοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες. Αλλωστε, δεν είναι λίγα τα στελέχη που αλληθωρίζουν προς τη μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη για σύμπλευση μελλοντικά.

Ονοματολογία

Στα οργανωτικά, η Φώφη Γεννηματά αναμένει μέχρι την Τρίτη τις αποφάσεις των κομμάτων και των υπολοίπων μετεχόντων στο κοινό σχήμα για την πλήρωση των 351 θέσεων της νέας Κεντρικής Επιτροπής, έτσι ώστε να οριστεί η παρθενική συνεδρίαση του οργάνου το αργότερο ώς την Κυριακή του Θωμά.

Εκ μέρους της «προεδρικής» πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ έχουν ακουστεί τα ονόματα των Χρ. Πρωτόπαπα, Θ. Μωραΐτη, Νάντ. Γιαννακοπούλου, Χρ. Πολυζωγόπουλου, Μαν. Οθωνα, Κ. Ασκούνη, Αντ. Βγόντζα, Κ. Πανταζή, Συλβ. Ράπτη, Βασ. Σουλαδάκη, Κατ. Μπατζελή, Ζέφ. Δημαδάμα, Αγγ. Τόλκα, Συμ. Κεδίκογλου, Π. Κουκουλόπουλου, Παντ. Καμά, Λ. Παλάντζα κ.ά. Τους 35 δικούς της εκπροσώπους ανέδειξε ήδη η ΔΗΜΑΡ μέσω εσωτερικών εκλογών που πραγματοποίησε, ενώ οι «41» του Νίκου Ανδρουλάκη πιθανότατα θα προκύψουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Μεταξύ των ανακοινώσεων που εκκρεμούν είναι ο νέος γραμματέας (ή συντονιστής, επειδή δεν θα είναι εκλεγμένος), ιδιότητα την οποία διεκδικούν με αξιώσεις ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, η σύνθεση της Εκτελεστικής Πολιτικής Γραμματείας, του ενιαίου πολιτικού κέντρου, καθώς και του κοινού γραφείου και του εκπροσώπου Τύπου.

Με δεδομένο ότι η κ. Γεννηματά έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα, ιδιαίτερα σημαντικά θεωρούνται τα πόστα του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων και του γραμματέα Οργανωτικού, τα ονόματα για τα οποία θα γίνουν οσονούπω γνωστά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot