FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητώντας τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία: 05-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38119″ img_size=”full”][vc_column_text]Στη σύγχρονη ελληνική ιστορία υπάρχει πλήθος κομμάτων που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια πέρασαν οριστικά στο παρελθόν.

Αναφέρω ενδεικτικά τρία παραδείγματα –Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ΕΔΑ της Αριστεράς- που κάλυψαν όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

Ιδιαίτερα για τα κόμματα εξουσίας βασική προϋπόθεση για την επικράτηση τους, ήταν –και είναι- η ικανότητα τους να προτείνουν πολιτικές που θα εκφράζουν κοινωνικές ανάγκες και να συγκεντρώνουν έτσι ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και τάξεις. Όσα το κατάφεραν κυριάρχησαν στη πολιτική ζωή και όσα όχι, πέρασαν γρήγορα στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Όσο μεγάλο όμως κι αν υπήρξε το ιστορικό τους φορτίο ποτέ δεν ήταν αρκετό για να τους διασφαλίζει εσαεί στο μέλλον ότι τους επιφύλαξε το ένδοξο παρελθόν.

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό την αγωνιώδη προσπάθεια των επιγόνων του Ανδρέα Παπανδρέου να «αναστήσουν» την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ο ίδιος δημιούργησε, αφού πρώτα κάποιοι εξ’ αυτών επιχείρησαν αδιέξοδες μοναχικές διαδρομές, και αφού διαπίστωσαν πόσο «απόλυτο δίκιο» είχε όταν στην παρακαταθήκη που άφησε τους «συμβούλευε» ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια».

Ο ιστορικός ηγέτης αναμετρήθηκε με την εποχή του και τα κατάφερε.

Μένει λοιπόν να δούμε αν οι σημερινοί μνηστήρες του χώρου θα κατορθώσουν να επαναλάβουν τον «άθλο».

Γιατί το μεγάλο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot