FOLLOW US: facebook twitter

Ήλιδα 91,1: Ξεχειλίζει από ιστορία

Ημερομηνία: 23-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53285″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα αποκαλυπτήρια του υπό δημιουργία μουσείου του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, έγιναν χθες στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σταθμού. Στο ιστορικό κτίριο την συμβολή των οδών Αγ. Τρύφωνος 5 και Ρήγα Φεραίου, οι στιγμές ήταν συγκινητικές με τον δημιουργό του σταθμού Σπύρο Μπεράτη να ξεναγεί στην πρώτη φάση της έκθεσης που δημιουργείται για το ιστορικό μουσείο.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας και την προσπάθεια που γίνεται με τη δημιουργία του ιστορικού αρχείου του σταθμού, με τον εξοπλισμό, το αρχείο και την πλούσια δισκοθήκη. «Ζήτησα από τα ιστορικά μέλη να μπουν στο ΔΣ για να συνδέσουμε το παρελθόν με το σήμερα και να διατηρηθεί αυτή η ιστορία της πόλης» είπε ο δήμαρχος και στάθηκε κυρίως στην δωρεά του Σπύρου Μπεράτη, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά. Δήλωσε δε, ικανοποιημένος από την εθελοντική προσφορά πολιτών για την Αμαλιάδα και κάλεσε και τους νεότερους να συμβάλουν εθελοντικά για την ανάδειξη και άλλων πτυχών της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας Σπύρος Τζουλέκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες αναβάθμισης που γίνεται στο σταθμό, αλλά και το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του που αποτυπώνεται σε ένα μουσειακό χώρο.

Ο επίτιμος πρόεδρος του σταθμού Σπύρος Μπεράτης παίρνοντας το λόγο τόνισε πως αν δεν υπήρχε ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δεν θα υπήρχε αυτή η εξαιρετική έκθεση. Ευχαρίστησε και τον κ. Τζουλέκη για την συμβολή του στη δημιουργία του μουσείου. «Την Αμαλιάδα τη θεωρώ ραδιοφωνική πόλη και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε μαζί με άλλα πλεονεκτήματά της» σχολίασε ο κ. Μπεράτης. Μίλησε για τη δωρεά που έκανε στην πόλη της Αμαλιάδας με το τεχνικό υλικό του ραδιοφώνου και θα ακολουθήσει μια ακόμα με φωτογραφικό υλικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Τσαπάρας ευχαρίστησε τους ανθρώπους που κράτησαν όλα τα χρόνια ανοιχτό το σταθμό αλλά και τους σημερινούς συνεργάτες που στηρίζουν τη λειτουργία του. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Μπεράτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και συνεχίζεται στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1519372842285-5f9d6a9c-5172-10″ include=”53286,53287,53288″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot