FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ο Παθολόγος Νίκος Γαλανόπουλος

Ημερομηνία: 13-08-2024 | Συντάκτης:

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την προσφορά, ο Νίκος Γαλανόπουλος, ιατρός Παθολογίας, έφυγε την Δευτέρα από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία που υπηρέτησε για δεκαετίες.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ όπου έλαβε και την ειδικότητα της Παθολογίας και έκτοτε ασκούσε το ιατρικό του έργο τόσο από το ιδιωτικό ιατρείο που διατηρούσε στο κέντρο του Πύργου όσο και από θέσεις ευθύνης όπως στο πρώην ΙΚΑ Πύργου όπου είχε διατελέσει Διευθυντής.

Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου (Ιούλιος 1990-Ιούνιος 1999 και Ιούλιος 2002- Απρίλιος 2014) περίπου 22 έτη ενώ υπήρξε ο μοναδικός έως τώρα πρόεδρος που εκλέχθηκε στο 15μελές Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μάλιστα για τρεις συνεχόμενες θητείες. Επίσης διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Ο Νίκος Γαλανόπουλος είχε ασχοληθεί και με τα κοινά της πόλης όπου και είχε εκλεγεί το 1994 και είχε υπάρξει αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης ήταν Επίτιμος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας από το 2014. Το τελευταίο αντίο, θα πουν σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων (Κοιμητήριο) Πύργου, η σύζυγος του Βάσω Ζαφειροπούλου, η μονάκριβη κόρη του Αθηνά, συγγενείς, συνάδελφοί του και φίλοι.

Η “Πρωινή” εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

















Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot