FOLLOW US: facebook twitter

Έτρεξαν στο «Δρόμο της Εκεχειρίας»

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:

Δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό διάνυσαν την Κυριακή 14 Μάιου την απόσταση των 49,8 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 για δεύτερη χρονιά, «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επάνω στην «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας. Δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώθηκαν στις 5.45 το πρωί στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας εκεί που ξεκίνησαν όλα, για την Αρχαία Ολυμπία, εκεί που καταλήγουν όλα, διανύοντας μία απόσταση 49.8 χιλιομέτρων. Ο κάθε ένας δρομέας έγινε αγγελιαφόρος του μηνύματος της Εκεχειρίας που οδηγεί στην Ειρήνη.

Σε όλο το δρόμο οι δρομείς καταχειροκροτούνταν από τους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων που από τα ξημερώματα ήταν δίπλα τους με ενθουσιασμό, με τοπικά εδέσματα, νερά, χυμούς και φρούτα. Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο όπου κατά την είσοδο των δρομέων στην πόλη της Αρχ. Ολυμπίας, όλοι οι καταστηματάρχες, αλλά και θαμώνες και πελάτες των καταστημάτων, βγήκαν στο δρόμο και χειροκροτούσαν τους συμμετέχοντες στο Δρόμο της Εκεχειρίας.

Στην τελετή λήξης και απονομής μεταλλίων στους δρομείς παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμης Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, η κα Άννα Καραμανλή βουλευτής και τομεάρχης πολιτισμού και αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρ. βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Δεββές, ο υπεύθυνος πολιτιστικών της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Βασίλης Μόσχου, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί φορείς. Ο πιο μικρός δρομέας που ολοκλήρωσε με επιτυχία όλη τη διαδρομή ήταν ο 16χρονος Νώντας Καγιανάς γιός του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ήλιδας κ. Νίκου Καγιανά. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τα χορευτικά του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη».

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1495086528673-f04ff37b-3e1a-8″ include=”27028,27029,27030,27031,27032,27033,27034,27035″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot