FOLLOW US: facebook twitter

«Έρως και Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική»

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

kefiap

Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας το ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας

Το ΚΕΦΙΑΠ ΓΝ Ηλείας παρακολούθησε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας   το οποίο οργάνωσε η  Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) από τις 2 έως τις 4 Δεκέμβρη 2016.

 Το Διεθνές Συνέδριο είχε θέμα: “Έρως  και Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική”  και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας & Παιδείας, της Ε.Ψ.Ε., της Ε.Ε.Ψ.Ε. και της European Federation of Dramatherapy.

Η ανταπόκριση και συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όχι μόνο από τα πεδία της ψυχοθεραπείας & ψυχικής υγείας αλλά και της εκπαίδευσης, θεατρολογίας, θεραπειών μέσω Τέχνης, ήταν πολύ μεγάλη με το  πρόγραμμα να  περιλαμβάνει διαδραστικές Διαλέξεις-Performances, Master Classes, περισσότερα από 40 βιωματικά ΕργαστήριαΣτρογγυλά Τραπέζια, Δρώμενα, Προβολές, Έκθεση Βιβλίου, Θέατρο Playback κ.α.

Η κοινωνική λειτουργός του ΚΕΦΙΑΠ  Ζωή Χαντζή  ενημέρωσε για   την άτυπη ομάδα  θεατρικής αναζήτησης «ΑΣΠΡΟ- ΜΑΥΡΟ» η οποία υλοποιήθηκε το 2011-2012 και αφορούσε στη συμμετοχή  νέων με και χωρίς αναπηρία, σε βιωματικό εργαστήριο, με βασικό στόχο τη θεραπεία μέσω της τέχνης  και πιο συγκεκριμένα μέσω του  μαύρου θεάτρου και τη  θεατρική παράσταση μαύρου θεάτρου που είχε τίτλο «Η ιστορία της βατραχίνας και του πρίγκιπα και ο κύκλος της ζωής».

Οι ωφελούμενοι του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσουν και εμπλέκονται συνεχώς σε δράσεις που σχετίζονται με τη θεραπεία  μέσω της τέχνης, όπως ζωγραφική, μουσική, κεραμική, φυτογραφία, χορό, θέατρο, καθώς και σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα όπως αυτά της βιντεοθεραπείας και του ψυχοδράματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot